Szülés után 1 nappal haza lehet jönni?
Ha nincs nyomós orvosi indok anyai vagy újszülötti részről, akkor igen, haza lehet menni saját felelősségre.
De ha pl. kitenyésztenek hüvelykenetből valamilyen -coccust, akkor a protokoll szerint antibiotikumot kell kapnia. ezt pedig otthoni körülmények között nem lehet megoldani, így kénytelen leszel kibekkelni a 3 vagy 5 (ha igazolódik a fertőzés a gyereknél) napot.
Sajat felelossegre igen, de a babat nen tudom adjak-e.
Szerencsere nem a balkanon lakok, itt Angliaban szules/ csaszar itan is lehet jonni haza masnap!
És ha netán császármetszésed lesz, akkor mi van? Na, ott másnap tuti nem mehetsz haza.
Amúgy meg te komolyan azt gondolod, hogy napokig virrasztana a 2 éves kislányod, mert anya nincs otthon? Jó, lehet lenne egy kis sírás, de aztán megnyugodna és az álom elnyomná.
Amúgy meg saját felelősségre se jönnék haza másnap. És hogy miért? Nagyon egyszerű. Jót tesz a pihenés, plusz bármi gond van, szövődmény, fertőzés, akármi, akár az anyuka, akár a gyerek részéről, helyben vagy, rögtön be tudnak avatkozni.
És ha mondjuk nem kismama lennél, csak beteg lennél, műteni kéne és 1 hetet kéne kórházba lenned, akkor mi lenne? Nyugi, akkor sem lenne 1 hétig ébren a kislányod!
Meg van boven idod, kezdjetek el mar most maskepp szoktatani a gyereket. A ferjeddel legyen tobbet es kezdje el o elaltatni, vagy toltson mar most egy-egy napot a nagyszuloknel. Nem tudom, hogy tervezitek, de ahhoz szoktassatok, ami varhatoan a korhazi tartozkodasod alatt lesz.
A mi "nagyobb" gyerekunk 14 honapos mult, amikor a testvere szuletett es mi a nagyszulokhoz vittuk el, se ugy, hogy a ferjem is ott volt vele. Semmi baja nem volt, minden nap behozta a ferjem latogatni, de hogy oszinte legyek engem jobban megviselt a hianya, mint ot. Nyaralas volt ez neki. :)
En az elso gyereket nem Magyarorszagon szultem. Kora reggel szuletett es kora este mar otthon voltunk. Nagyon kenyelmes volt es orultem neki, de elfogadtam, hogy a masodiknal ez biztosan nem igy lesz, mert kozben Magyarorszagra visszakoltoztunk. En egyszer kerdeztem ra, hogy mennyit kell biztosan bent lenni es mondta az orvos a harom napot, elfogadtam, ennyi.
En mondjuk egy agyas szobat kertem, mert abban a korhazban kortermi latogatas nincs, de az egyagyasba bejohetnek latogatok reggeltol estig. Ez volt az egyetlen modja, hogy a nagyobb gyerekkel erdemben idot tudjak tolteni a korhazban, ennyit boven megert.
Kerdezd meg, hogy ott nincs-e erre lehetoseg.
72 órát kell benn maradni.
El kell keserítselek: egy két éves gyerek már önálló élőlény, képes egyedül aludni. Te vagy az, aki képtelen vagy tőle elszakadni, és ez nem egészséges. Most például azt okozza, hogy neked fontosabb a nagyobb gyereked, mert kockára tennéd a kicsi életét "saját felelősségre". És ha besárgul? Vagy bármi egyéb gond lesz? Meg tudnád bocsátani magadnak, hogy azért lett baja, mert TE nem bírtad ki a nagyobb nélkül?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!