Ti hogyan éltétek meg a szülést? Vissza gondolva szép szülésetek volt? Vicces? Melletted volt a párod? Hány óráig vajúdtál? Hányszor csináltad végig, mennyivel volt másabb mint az előzőek?
Nos én max.3órát vajúdtam,7perces fájások jöttek először 1órán keresztül aztán szivárogni kezdett a magzatvíz,szóltam a nővérnek hogy már 5perces fájások jönnek,lifttel lementünk ,megvizsgáltak.
1,5óráig voltak 5perceseim beöntés után már perces volt közben hánytam is,6.nyomásra kijött a drága szép fiam pontosan 3:45kor 3300g és 54cm.el:)
Lényegében vissza gondolva számomra gyönyörű szülésem volt és végig csinálnám 1000x is a kis picikémért aki nemsokára 9hónapos! :)
Stílusra olyan volt, mintha egy durvább jelenet lenne a Texasi láncfűrészesből. Érzéstelenítés nélkül.
A férjem is bent volt, másnap mesélte, hogy a doki, meg körülötte a fal is véres volt.
Lassan két éve történt, férjem(!!) nemrég révedezve mondta, hogy idővel hogy megszépült neki a szülés élménye... Nem kicsit kaptam röhögőgörcsöt rajta.
az első szülésnek indult. elfolyt a mvízem és egyből 3 perces fájások.aztán leesett a pici szívhangja. műtő, érzéstelenitő nem hat, mondják hogy nem tudnak várni vágni kell, miközben vágnak, aközben elkábítottak. az őrzőben tértem észhez. szóval nem emlékszem a sírására, vagy magára a fiamra.
második császáromnál nem indultak be a fájások, csak a víz folyt el a 35héten. ekkor észnél voltam megmutatták a picit, emlékszem is :)
de mire végeztek közölték hogy a pici a picen van és lélegeztetőn. 2 hetet voltunk bent.
tervben van a harmadik baba, remélem nála minden rendben lesz :):)
1. Hosszú vajúdás, de teljesen szabályos, egyre erősödő fájásokkal, viszont nem tágultam, császár lett. Végig ott volt a párom, jó volt. Egyáltalán nem éltem meg veszteségként, inkább megkönnyebbülés volt. Tolófájásokkal érzéstelenítettek, szóval sokmindent átéltem, semmi hiányérzetem nincs, csak hogy rendben a gyerek. :)
2. Akkor is velem volt, csakhogy semmire nem volt idő, mert életmentő műtét lett. Nem tudtuk, életben van-e a babánk, rögtön bevittek a műtőbe. Nagyon rosszul éltem meg, traumatikus élmény volt. De nagyon hálás vagyok a szuper személyzetnek a gyerekem életéért.
Az összes rossz érzés nem érdekel, bár a mai napig kísért.
Fiamnál indított szülés volt reggel 9-kor,17:35-re lett meg a baba, majdnem császáros lett, de utolsó percben (már készen állt a műtő, vérek levéve stb.)mégis természetes úton született meg. 2800 grammal és 52 centivel.
Anyum volt velem a szülésnél.
Lányomnál éjfél után 5 perccel elfolyt a magzatvíz, szüleim bevittek a kórházba, párom maradt itthon a kisfiúval.
A kórházban azt mondták, reggelig tuti nem lesz meg, beraktak a vajúdóba, ott el is voltam, hol jobban fájt, hol kevésbé.
Reggel már mehettem szülőszobára,akkor már anyum is bejött, innentől felgyorsultak az események és 08:15-kor meglett a csajszim, 3300 gramm volt a súlya és 56 centi hosszú volt.
Nekem mind a kettő babánál nagyjából azonos ideig tartott a vajúdás. Akkor nehéznek és fájdalmasnak tartottam, de így 8 és 6 év távlatából visszagondolva mind a két szülésem szép volt és jó emlékeket ébreszt bennem.
Életem legintenzívebb, legcsodálatosabb élménye maradt. Visszagondolva szép és könnyű szülésem volt. A párom a vajúdás alatt támogatott. 7 órán át vajúdtam összesen.
Bármikor végigcsinálnám újra és holnap is szülnék simán. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!