Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Miért van az, hogy ekkora...

Miért van az, hogy ekkora vitát vált ki a császárral vagy sem téma?

Figyelt kérdés
Lepontoztak nem egyszer azért mert szerintem ha nem indokolt, akkor igenis szüljön meg az ember spontán. Azt is hozzáfűztem hogy természetesen ha kicsit is veszélyeztetett a baba vagy az anya, akkor én is a császárt támogatom. Azt hiszem egy ilyen esetben nem a kismama kényelme a legfontosabb.
2010. márc. 25. 00:26
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:

Ha valaki pánikszerűen fél s szüléstől az az egész terhességét (és szülését is) tönkreteheti, mérlegelendő, hogy mi károsabb a babára.

Nekem van egy nagyon kedves barátnőm, aki annyira fél a szüléstől, hogy még abba sem hagyták a védekezést, de már most egy ideggörcs, sápadt és le van fogyva, ha szóbajön a szülés, akkor fizikálisan rosszul van. Ennek következtében az alappulzusa az egekben van, erre most már gyógyszert kell szednie. Most talált egy orvost, aki a gyógyszerre és a szívfrekvenciára hivatkozva programozott császárt fog csinálni ha terhes lesz. Én azóta több helyen is utánaolvastam és kérdeztem, aki ilyen problémára szed gyógyszert, az mind hüvelyi úton szült, de meg sem merem neki említeni, mert félek, hogy ez a félelem már a fogantatást is hátráltatja.

Egyébként fantasztikus ember, tele érzéssel, tele önbizalommal, ambícióval és még sorolhatnám, nagyon jó anya lesz, ebben biztos vagyok.

Soha egy percre eszembe nem jutott, hogy erőltessen a hüvelyi szülés témát, mert - bár egyet nem értek - de megértem őt.

Egyszerűen retteg a kiszámíthatatlanságtól, az ismeretlen jellegű fájdalomtól. Tisztában van vele, hogy a császár sem egy kényelmes dolog (ezt honnan vetted?!) , nagyon sok fájdalommal jár, de ettől mégsem fél. Ő így érez és kész, nem tartozik senkinek magyarázattal emiatt.

Így hogy tudja, műtét lesz, lesz egy nyugodt terhessége, nem kell a gyógyszeradagját emelni terhesen, nem megy fel a cukra, a pocakjával és a babával harmóniában fogja megélni ezt a 9 hónapot és ez sokkal fontosabb, mint, hogy milyen módon szül valaki.

A kérdésedre válaszolva: a "miért pontoznak le, amikor a véleményemet írom le" jellegű kérdések nyilván költőiek, mert a pontozáskor mindenki az adott válasz tartalmáról ad véleményt pozitív vagy negatív irányban és nem arról, hogy az illető válaszolt-e a kérdésre vagy sem.

2010. márc. 25. 22:11
 22/23 anonim ***** válasza:

óóóóó, és amikor egy megélt élményt leíró hozzászólást pontoznak le?? Az milyen?

Mit is jelenthet?

Lepontozás: de jó, hogy az én szülésem nem ilyen volt! Felpontozás: Remélem a legközelebbi nekem is ilyen lesz?

Itt mindenki össze-vissza pontoz!! :D:D Mit foglalkozol vele?? Véleményed lehet, mindenkinek van, látod, olvasod a te kommenteidben is!

Mi ezzel a baj? Különbözünk...Te te vagy, Ő ő, Én én. Jól van ez így! :):)

2010. márc. 25. 22:35
 23/23 A kérdező kommentje:

Mielőtt lefekszem, írok.

Köszönöm az utolsó hozzászólásokat. Remélem nem érzitek magatokat sértve. Tiszteletben tartom a véleményetek, és látom ti is az enyémet.

Meg lehet ezt így is beszélni.

Mindenkinek köszönöm a hozzászólását.

2010. márc. 25. 22:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!