Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Miért van az, hogy ekkora...

Miért van az, hogy ekkora vitát vált ki a császárral vagy sem téma?

Figyelt kérdés
Lepontoztak nem egyszer azért mert szerintem ha nem indokolt, akkor igenis szüljön meg az ember spontán. Azt is hozzáfűztem hogy természetesen ha kicsit is veszélyeztetett a baba vagy az anya, akkor én is a császárt támogatom. Azt hiszem egy ilyen esetben nem a kismama kényelme a legfontosabb.
2010. márc. 25. 00:26
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%

Kérlek, felejtsd el azt, hogy "ha a természet így alkotta meg, akkor jgy a legjobb". Mert ebben benne van a 36 meg még több óra vajúdás (esetemben 68), benne van az oxigénhiányos halálozás, benne van a fisztula és még sok egyéb benne van. Az orvostudomány statisztikái azért ilyenek, amilyenek, mert megtanultuk kivédeni amit a természet még simán legyilkolna. Nekem is tökjó szülésznőm volt, senki nem mászott bele a szülésembe, hagytak napokig vajúdni, mert nekem ez fontos volt. Szerinted persze ebből már következik is, hogy akkor biztos nekem is egy gyönyörű természetes "csak akarni kellett" szülés a történetem vége, de nem, hanem császár. Eddig bírtuk, a gyerek nem fért ki.

A következő szülésemnél pedig választhatok, hogy megint megpróbálom-e (VBAC) vagy nem. Jogom van hozzá, hogy ne próbáljam meg, egyszerűen azért, mert igenis félek egy újabb háromnapos vajúdástól aminek császár a vége. Kényelem? Talán próbáld ki előbb. Teljesen egyetértek azokkal, akik szerint minden nőnek jogában áll a választás, és mindenkinek joga van ahhoz, hogy meg se akarja kockáztatni azt, amiről úgy gondolja, hogy nem lesz jó neki.

A lelki indokok ugyanolyan fontosak, mint a fizikaiak, és ha valaki ennyire figyel a természet harmóniájára, akkor ne felejtse el, hogy az ember (a szülő nő) nem csak test.

2010. márc. 25. 20:24
 12/23 anonim ***** válasza:
100%
Természet természetes szelekciót is alkotott, az valahogy mégsem akarják elfogadni az emberek és a legreménytelenebb esetet is életben tartják, pedig valószínűleg a természet tudja mit csinál. Nos akkor? Szerintem is mindenkinek joga van úgy szülni ahogy akar! Na nehogy már ezért lenézzenek valakit... Nem ettől lesz jó anya. Én úgy látom hogy nem a szülésről terjesztenek rémhíreket hanem a császárról és joga lenne mindegyikről pontos információkat kapni a nőknek mint más országban, de sajnos ezeket az infókat inkább úgy áramoltatják, hogy a császáros szülés negatívnak tűnjön! Ez is kb olyan mint a szoptatás. Más országban megkérdezik anyukát, akar-e szoptatni, és ha nem akkor segítenek neki, meg az ellenkező esetben is! Itthon? Hát meg is ölnének ha te tudnál szoptatni és nem akarnál! Kinek jó ez? Nem lenne jobb nyugalomban élni és nem törődni azzal más hogy és mit választ?
2010. márc. 25. 20:32
 13/23 anonim ***** válasza:

Miért zavar téged ha valaki fél a szüléstől? Ezt fejtsd ki kérlek!

Kb annyi közöd van ahhoz, hogy valaki hogy akar szülni, mint hogy hogyan szeret szexelni a férjével.

2010. márc. 25. 20:52
 14/23 anonim ***** válasza:
80%

"igenis szüljön meg az ember " írtad az eljén. Miért utasítasz te embereket hogy mit hogyan csináljanak? Milyen alapon?

Képzeld el, hogy fekszel a fogorvosi székben és a gyulladt fogadat gyökérkezeik (akinek már volt ilyen, tudja miről beszélek). Te természetesen kérsz fájdalomcsillapítást, ez a magángyed, eldöntöd, hogy bírod-e ezt az éles fájdalmat fél órán át vagy sem. Majd rádtöri egy idegen nő az ajtót, aki valami istenverte frusztrációja miatt rádförmed, hogy "bírjad ki és kész!". Ő eldöntötte helyetteted, hogy te így szeretnéd és ez van. Nem az orvosod, nem asszisztens, nem az anyád, nem a barátnőd, hanem egy hormonzavaros idióta, akit sora alázott minden és mindenki az életben és most örül, hogy végre belerughat valakibe.

2010. márc. 25. 20:59
 15/23 A kérdező kommentje:

Ne haragudj kedves utolsó, de szerintem zárjuk rövidre, és kár az ilyen kommentekért. Nem hiszem hogy én idiótának neveztelek volna bármikor.

Aki nem tud inteligensen válaszolni a kérdésemre, legyen szíves és ne is tegye.

2010. márc. 25. 21:14
 16/23 A kérdező kommentje:

Nem kaptam választ az eredeti kérdésemre.

Miért pontoztak le, amikor a véleményemet kérdezték, és én kifejtettem? (mások megalázása nélkül)

2010. márc. 25. 21:23
 17/23 anonim ***** válasza:
Linkeld be légyszíves, hogy hol volt az kérdés, hogy te támogatod-e az indokolatlan programozott császárt
2010. márc. 25. 21:31
 18/23 anonim ***** válasza:
100%

Miért zavar téged ha valaki fél a szüléstől? Ezt fejtsd ki kérlek!

Tudom, hogy itt te vagy a kérdező, de ha van kedved, azért te is válaszolhatnál.

2010. márc. 25. 21:33
 19/23 A kérdező kommentje:
Nem az zavar ha fél valaki a szüléstől. Mint írtam, én is féltem. Csak szerintem a császármetszés az egészség és élet megóvására "szolgál". Akkor miért nem arra használják?
2010. márc. 25. 21:49
 20/23 anonim ***** válasza:

Nos, akkor válaszolok a kérdésedre, bár ezt második válaszolóként igazából szerintem megtettem. Pontosan abban a mondatban, hogy mivel hivatalosan nem választható, ezért fölösleges is róla vitázni. De akkor vegyük úgy, hogy eltekintünk attól, hogy hazánkban nincs JOGA megválasztani egy nőnek, hogy hogy szeretne szülni.

Azért vált ki vitákat, mert sokan úgy gondolják, hogy csak az ő véleményük a szent, és megmondhatják másoknak, hogy mit hogyan csináljanak, még ha ez a beleszólók életét nem is befolyásolja semmiben. Mint írtam, mindkét módnak megvannak az előnyei, és a kockázatai/hátrányai is. Aki ezeknek a tudatában dönt(hetne, sajnos csak bizonyos országokban), azt tessék elfogadni, és nem megmondani, hogy "igenis" így meg úgy szüljön.

Emlékszem egy hasonló kérdésre, még évekkel ezelőttről, ahol egy anyuka azt írta, hogy neki a császárral semmi negatív élménye nincs, ő legközelebb is boldogan vállalkozik rá. Úgy nekiestek, mint a csuda. Pedig ő nem írt semmi rosszat senkinek, csak leírta a tapasztalatát, ami történetesen jó volt, egy olyan dologgal kapcsolatban, amiről divat negatív hangnemben írni. Nem azzal van a baj, ha valaki nem így szeretne szülni, és azzal sem, ha valakinek negatív élményei vannak, hanem azzal, hogy egyesek feljogosítva érzik magukat arra, hogy beleszóljanak mások döntéseibe.

2010. márc. 25. 21:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!