Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Miért van az, hogy ekkora...

Miért van az, hogy ekkora vitát vált ki a császárral vagy sem téma?

Figyelt kérdés
Lepontoztak nem egyszer azért mert szerintem ha nem indokolt, akkor igenis szüljön meg az ember spontán. Azt is hozzáfűztem hogy természetesen ha kicsit is veszélyeztetett a baba vagy az anya, akkor én is a császárt támogatom. Azt hiszem egy ilyen esetben nem a kismama kényelme a legfontosabb.
2010. márc. 25. 00:26
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
50%
Azért pontoztak le, mert mi közöd hozzá, hogy ki hogyan szüli meg a gyerekét? Ne hogy még Te mondd meg a frankót.
2010. márc. 25. 00:43
 2/23 anonim ***** válasza:
91%

Egyrészt Magyarországon a hivatalos protokoll szerint a császár nem választás kérdése, szóval ilyen szempontból tárgytalan a dolog. Másrészt pedig oké, pénzzel pl. el lehet intézni. Ha valaki azért fizet, hogy inkább műtét után legyenek fájdalmai, hát hadd tegye, nem tudom, téged miért zavar. Az első szülésem után lehet, hogy én is megtenném. Pláne, hogy már megtapasztaltam a hüvelyi szülést, és nem igazán vágyom rá mégegyszer. Ettől még én nem szólok bele, hogy te, vagy bárki más hogyan szüljön, mert magánügy. Mindkét alternatívának vannak előnyei és hátrányai. Igen, a császárnak is vannak előnyei a hüvelyi szüléshez képest, csak ezt nem szokás emlegetni, de pl. amerikai orvosi műsorokban és cikkekben szokás ezeket a dolgokat úgy kezelni, hogy egyformán tájékoztatják az embert minden lehetőség pozitívumairól és negatívumairól is. Magyarországon sajnos mindig van EGY preferált nézet, és az csak tökéletes lehet.

Nem azt mondom, hogy bármi bajom van a hüvelyi szüléssel, mert nyilván nem véletlenül alkotta meg így a természet. Viszont ha már olyan fejlett az orvostudomány, hogy megválaszthatom, hogy milyen módon szeretném a gyerekemet a világra hozni (nem itthon, de vannak olyan országok, ahol jogod van ezt megtenni), akkor miért ne választhatnék? A természet pl. a fájdalmat sem véletlenül találta ki, azt jelzi, hogy valami gond van. Mégis, a legtöbb embernek ha fáj a feje, akkor bevesz egy fájdalomcsillapítót. De ettől még bárki dönthet úgy, hogy NEM veszi be.

2010. márc. 25. 01:03
 3/23 anonim ***** válasza:
67%
Az első kettő tökéletesen leírta! Ilyenkor tartsd meg magadnak a véleményed, te úgy szülsz ahogy akarsz, és más is! Ezért vitába szállni vele vagy lenézni nem kell még akkor sem ha nem volt muszáj a császár és mégis azt válaszototta! Mert mégis mitől fáj az neked annyira hogy emiatt vitába keverdsz valakivel? Miért tudják egyesek halálosan felidegesíteni magukat ha a beszélgetőpartnerük nem úgy gondolkozik mint ők? Ezt sosem tudtam megérteni! Elmagyaráznád? Arról nem is beszélve hogy a császár utána sokkal jobban fáj általában. És ezt tudják is, nos akkor hol a kényelem?
2010. márc. 25. 01:34
 4/23 anonim ***** válasza:
84%

en az elso gyerekemet siman, a masodikat csaszarral szultem, ugyhogy tudom mi a ketto kozott a kulombseg!

nos mind kettonel megvan mi a rosz benne.elmondanam a csaszar utan sokkal hoszabb es fajdalmasabb a felepules, mint a sima szules utan.en ha valasztanom kellene a sima szulest valasztanam! inkabb vajudok meg fajjon de nem szulnenk megegyszer csaszarral, sajnos muszaj volt:( keresztbe fekudt bennem a fiam

2010. márc. 25. 03:54
 5/23 anonim ***** válasza:
100%

Én császárral szültem, farfekvés és lábtartás miatt. Ráadásul egyáltalán nem tágultam semmit sem. Szerencsére nem sokat vajúdtam, de azért megvárták a dokik, hogy beinduljon a szülés.

A sógornőm nemrég szült (3 hete), természetes úton, este 7től, másnap délig vajúdott, már olyan fájdalmai voltak, hogy néha elájult. Nem volt nagy baba (2400grammal született), mégis többfelé repedt, legalább 3 helyen varrták, még most sem tud ülni. Hát akkor inkább mégegy császár, minthogy ezt átéljem. Én már a 3. napon jártam-keltem, elláttam a fiam, itthon semmi segítség. 1 hét után meg már olyan voltam, mint akit nem is műtöttek.

2010. márc. 25. 13:20
 6/23 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Ezeket a lepontozásokat és sem értem, nem csak ezzel a témával kapcsolatban. Megkérdezi v-ki, hogy másnak mi a véleménye, te megírod a sajátod és ha az v-kinek nem tetszik lepontoznak. Pedig a véleményedet kérték ki.

Más a helyzet, ha v-ki tapasztalatra kíváncsi, akkor nekem egyértelmű, hogy nem a véleményemre kíváncsiak és ha nincs tapasztalatom a témában, akkor nem válaszolok.

Egyébként nekem szülésnél a baba egészsége a legfontosabb, ha a császár jobb neki akkor legyen császár, ha a természetes szülés, akkor meg legyen az.

2010. márc. 25. 13:22
 7/23 anonim ***** válasza:
100%

Kérdés, hogy mit értesz az alatt, hogy "indokolt" vagy "nem indokolt". Lehet, hogy te másképpen látod ezeknek a fogalmaknak a határvonalait; lehet, hogy testi-orvosi szempontból teljesen helytálló amit gondolsz, de az embernek lelke is van (nem csak kényelme) és konkrét pozíciós probléma nélkül is előfordulhat, hogy jobb döntés császárt választani.

Ha érdekel, olvasd el ezt:

[link]

és még azt tenném hozzá, hogy ahol felajánlanak terápiát, ott is csak az esetek 40-50%-ában változik meg terápia hatására az illető nők véleménye.

Én is természetes szülés-párti vagyok, de az a véleményem, hogy ez nem ilyen egyszerű, hogy külső szemlélőként el lehessen dönteni, hogy kinek az indoka jogos és kié nem.

A gyereknek kell egy anya, aki testileg és lelkileg is működőképes. Utóbbi paraméter érdekében amondó vagyok, hogy egy ideális rendszer úgy nézne ki, hogy minden nő megkapná az összes elérhető információt, és aztán joga lenne választani, és a választása tiszteletben lenne tartva. Ez vonatkozik arra is, hogy ne piszkáljanak bele a szülésébe annak aki nem akarja, más meg dönthessen császár mellett közvetlen életveszély nélkül is.

2010. márc. 25. 14:23
 8/23 A kérdező kommentje:

Az hiszem nem én idegesítem magam halálra a téma miatt...

Én nem azt támogatom, hogy valaki 36 órán keresztűl vajúdjon. Nekem azzal van problémám, aki meg sem próbálja, pusztán a félelem miatt inkább előre fizet. Szültem én is, tudom hogy fáj, azt is tudom, hogy előtte valahol titkon én is reméltem hogy hátha nem kell végigcsinálnom. De eszembe se jutott vonla hogy fizessek érte. Ha a természet így alkotta meg, akkor valószínűleg ez a legjobb.

Elsőnek:

Ha pedig valaki kérdez, arra válaszolok. Nem én támadtam másokat, hanem a válasz miatt támadtak engem. Az agresszivitást kifejezetten kerülném. (ha hagynák)

2010. márc. 25. 15:46
 9/23 anonim ***** válasza:
100%

Az utolsónak teljesen igaza van!

Szerintem is meg kellene hagyni,hogy a szülő nő dönthessen.

Visszatérve a kérdéshez: szerintem azért vált ki esetleges vitát a császár téma,mert nem ismerjük kellőképpen.Vagy egyesek félnek tőle.Mások pedig attól tartanak,hogy "kevesebbek" lesznek azért,mert így adtak életet a gyereküknek.

Én személy szerint "császár-párti" vagyok,azaz soha nem ítélném el azt sem,aki választja,mert a lényeg egy: életet adsz egy gyereknek.Ha így,ha úgy...

2010. márc. 25. 15:51
 10/23 A kérdező kommentje:

Valami még eszembe jutott.

Valószínűleg ha nem rigatnának minden kismamát rémtörténetekkel, nem félnének ennyire. Fáj, vannak veszélyek, de miért kell előre rettegnie szerencsétlen leendő anyukának??? Nekem nagyon jó védőnőm, és még jobb szülésznőm volt. Nagyon sokat köszönhetek nekik. Sok múlik a hozzáálláson.

2010. márc. 25. 15:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!