Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Miért néznek le amiatt, hogy...

Miért néznek le amiatt, hogy örülök mert császárral fogok szülni?

Figyelt kérdés

Mikor mondta az orvosom, hogy végül nem fordult be a baba és faros maradt így császár lesz én nagyon megkönnyebbültem és megörültem.

Végig reménykedetem valami csodában, hogy császárral fogok szülni.

Viszont emiatt nem kevés beszólást kaptam.

Itt miért nézik le így a császáros anyukákat? Míg a körülöttünk lévő országokba az anyuka dönti el, hogy szeretne szülni.

2015. nov. 30. 14:47
1 2 3 4 5
 41/47 anonim ***** válasza:

Nem kiragadott példák alapján kellene ítélkezni! Természetesen nagy butaság erőltetni a természetes szülést, ha bármi komplikáció a láthatáron van. Sokan viszont nem tudják, hogy a császárnak is lehet nagyon súlyos következménye és jóval több a szövődménye, mint a normál szülésnek. Szép dolog az önrendelkezési jog, de itt nem csak az anyáról van szó. Miután a császárnak a babára is lehet negatív kockázata (légzési problámák, altatás, érzéstelenítés mellékhatása), ezért nem szól arról, hogy az anya döntsön. Emellett a költsége is jóval jelentősebb, ami szintén nem elhanyagolható szempont.

Mindezek ellenére vannak kiskapuk, melyek lehetővé teszik a császáros szülést választás alapján is.

2015. dec. 3. 10:05
 42/47 anonim ***** válasza:

Én csak arra vagyok kíváncsi, hogy akik féltek a hüvelyi szüléstől, mi volt a félelem oka? (minden rosszindulat nélkül. Én féltem a császártól, mert felvágnak-összevarrnak, nem műtétet akartam szülésélménynek. Aztán mikor a kicsi szíve lelassult, akkor is reszkettem tőle, de úgy voltam, hogy inkább az, mint hogy halva szülessen.

Tehát szükség esetén oké, de magamtól sose választottam volna.

2015. dec. 3. 10:44
 43/47 anonim ***** válasza:
Én MOST MÁR félek a hüvelyi szüléstől. Kegyetlen volt a vajúdás, ehhez képest a császár megváltás volt. Rólam aztán nem mondható el, hogy "meghátráltam volna" a fájdalmas hüvelyi szüléstől, viszont már most cidrizek, hogy mi lesz a kistesó esetében.
2015. dec. 3. 11:59
 44/47 anonim ***** válasza:
Én szintén MÁR félek a hüvelyi szüléstől. Egyen már túl vagyok, pont ezért félek tőle. Előtte nem féltem. A császár számomra sokkal kevésbé félelmetes, hiszen egy tervezhető, sokkal kontrollálhatóbb dologról van szó.
2015. dec. 3. 12:09
 45/47 anonim ***** válasza:
Második babám várom. Első császáros volt. Indított szüléssel. Nyolc óra vajúdással. Hát komolyan megváltás volt, amikor végre kimondták, hogy császár.Alig vártam, hogy beadják az érzéstelenítőt és múljon a fájdalom. Baba rosszul fordult és zsinór is a nyakán volt. Műtét után addig volt rossz, míg bent volt a cső. Aztán napról-napra jobb lett. Bevallhatom, most is abban bízom, hogy császár lesz. Iszonyú volt ott vajúdni, kiszolgáltatva egy totál lepukkant helyen, ahol mellettem levő ágyon szült épp egy másik nő.Nekem pedig első szülésem volt. És igen az is benne van, hogy ha már egy helyen vágtak, akkor legalább a másik helyem maradjon épen.Én szoktam is ezt mondani, ha kérdezik és marhára nem érdekel ki mit gondol. A gyerekem legyen egészséges,mint az első és ennyi a lényeg.
2015. dec. 5. 22:58
 46/47 anonim ***** válasza:
57%

Szerencsere nem az elmaradott balkani Magyarorszagon elek, hanem egy olyan orszagban ahol valaszthatok, hogy akarok szulni.

Csaszart kertem.

Delben volt, du. 5 kor mar jarkaltanm, masnap pedig mentunk haza mintha mi sem tortent volna!!

2015. dec. 6. 07:41
 47/47 anonim ***** válasza:

Én nekem normális módon indult a szülésem és végül meg kellett császározni. Az egész terhességem alatt titokban néha reménykedtem ebben, annyira féltem a szüléstől.

Engem nem néztek le csak nem értették, akiknek el mertem mondani.

2015. dec. 7. 13:55
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!