"Alternatívan" szülő anyukák milyen élmény volt a szülés?
HÁrom gyermekem van, terv szerint mindegyik így ment volna, aztán nem mindegyik sikerült így.
Az elsővel a 26. órában be kellett avatkozni, mert a kitolás nem haladt jól, és a kicsi szívhangja fájásról fájásra gyengült, így sürgősségi beavatkozásokkal lett vége.
De a vajúdás kórházban töltött része úgy ment ahogy leírtad, voltam kádban (nem volt kényelmes), labdán, zsámolyon, négykézláb stb.
A második volt az álomszülés, ott minden így sikerült, a harmadiknál meg veszélyeztetve voltam egy óriási mióma miatt, így a kitolást "kötelező volt" szülőágyon töltenem, bár nem fekve toltam ki, a szülésznő ülő helyzetbe rakta az ágyat, szóval az sem volt rossz élmény.
Viszont egy branült bekötöttek arra az esetre, ha baj lenne (elpattan a mióma, akkor nagyon erős vérzés lép fel), de nem volt rá szükség.
Fájdalomcsillapítást nem kaptam, sem semmilyen más mesterséges dolog nem történt, bár a szülésznő repesztett burkot, amikor már jöttek a toló fájások.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!