Akinek a magzatvíz elfolyásával kezdődött a szülés mikor indult el a kórházba? Mikor indultak meg a fájások?
Reggel elment a magzatvizem, hívtuk a kórházat. Azt mondták menjünk be, de mivel otthon szülést terveztünk nem akartam h bent ragadjunk, kértem küldjenek ki valakit inkább. Szülésznő kijött, egy teszttel ellenőriztük tényleg a magzatvíz volt-e. Én biztos voltam benne,mert sok jött. Mondta h 4 órániént ellenőrizzem nincs-e lázam, magzatvízelfolyás után általában 24 órán belül beindul a szülés. Másnap reggel sem indult be, bementünk a kórházba ctgre. Mondták h ennyi idő után indítani szoktak, én meg mondtam, h még 24 órát várni szeretnék, hazamentünk. Másnap reggelre sem indult be, újra bementünk, már kértem az indítást. Du fél négykor indítottak, este tíkor született a fiam.
Tehát nem szükségszerű, hogy miután elmegy a víz hamar meglesz a baba.
Szerencsére ritka a köldökzsinór előreesés, de nem szeretnék azok közé tartozni akik mégis beleesnek abba a kevés %-ba...azt meg tudjuk, hogy a baba, még ha ritkán is, de az utolsó pillanatig fordulhat.
Ha a faros babák is befordulhatnak az utolsó napon, akkor egy "célirányos" baba is visszafordulhat...
Miért kellene kockáztatni? Én legalábbis nem mernék és nem is fogok...
En kulfoldon elek, itt szeretik az otthon vajudast, de ha a viz folyik el, akkor mindenkepp be kell menni.
Nekem ejfel elott folyt el kicsivel, fajasok nem volt. Nem kellett rohannunk, hivtam oket, mondtak, hogy zuhanyozzak nyugodtan, de menjek be ha osszeszedtem magam.
Bent megvizsgaltak, nem volt fajas, tiszta volt a viz, jo volt a szivhang, nem volt semmilyen fertozes, minden ertekem jo volt.
Igy megengedtek hogy hazamenjek. Azt mondtak, hogy elsombabanal fajas nelkul, zart megszajjal fel-egy napok meg valoszinuleg lesz, ha a viz elfolyasaval indul a szules.
Haromra ertunk haza, akkor jott az elso fajas es hamar a masik. Ket orabal kesobb hivtam oket ismet, hogy indulok vissza, mert 3 percesek vannak. 6:48-kor megszuletett a fiam.
Szoval nekem hamar beindult a vajudas, de jobb volt otthon lenni, de vizsgalat nelkul nem mertem volna otthon maradni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!