Akinek a magzatvíz elfolyásával kezdődött a szülés mikor indult el a kórházba? Mikor indultak meg a fájások?
Mi kb. két órával később értünk be. Mit értesz az alatt, hogy jó döntés volt-e? Igen, mert nem akartam otthon szülni :)
Nekem maga a szülés gyorsan ment, bár az még eltartott egy darabig, mire beindultak a fájások. Reggel fél7-re értünk be, déli 1-kor indultak be a fájások, de akkor egyből brutál keményen (nem kaptam semmit), és 3/4 3-kor megszületett a fiunk.
azt csak ugy értettem hogy valami mondjuk rögtön berohant, viszont a fájások akár egy napig nem is jelentkeztek, ezesetben nyugodtan pihenhetett volna otthon egykét órát vagy pakolászhatott volna hogy minden meg legyen,és nem kellett volna rögtön berohanni.
köszönöm a választ, gratulálok :)
Nekem este 8-kor folyt el a magzatvíz, lezuhanyoztam, pakoltam, mentünk, kb. 3/4 óra múlva voltam benn.
Igen, jó döntés volt, bár a fájások csak éjfélkor indultak meg, de ha elfolyik a magzatvíz, onnantól fertőzésveszély áll fenn, tehát ha nem indulnak meg a fájások akkor sem szabad otthon pakolászni, hanem kórházba kell menni.
Nem volt gyors lefolyású, éjfélkor lettek fájásaim, de nem rendszereződtek, így reggel 8-kor adtak oxitocint rá 3 órára lett meg a fiam.
Reggel fél 7 felé egy enyhe görcsre és belső pukkanásra ébredtem. Azonnal pattantam ki az ágyból és azzal egy időben valami csordogált, amit nem tudtam visszatartani. Nem zúdult hirtelen 2 liter a padlóra, hanem egyből 6-7 percenként jelentkező fájások kíséretében mindig folyt valamennyi. Felhívtam a szülésznőmet és megbeszéltük, hogy nem kell kapkodni, szedjem össze magam és menjünk be a kórházba, ő is beér addigra otthonról (ő is és mi is kb. 20 km-re lakunk a kórháztól). Lezuhanyoztam, hajat mostam és utána indultunk el (elég macerás volt, hogy addig kb. 4-5 gyermekágyas betétet elhasználtam a folydogáló magzatvíz miatt).
Kb. fél 9-re értünk be, az adatfelvétel és előkészítés után 10 óra magasságában mentünk be a szülőszobába, a szülésznőm pedig addigra egyeztetett a dokimmal, aki jött is megvizsgálni. Az első 2-3 óra aránylag jó hangulatban és elviselhető fájásokkal telt, majd kaptam oxi-t, amire eléggé bedurvultak a dolgok. Elmúlt már délután 4 óra, mikor azt éreztem, hogy nyomnom kell, így jött a dokim, hogy valóban kész-e minden a kitolásra és akcióba lendülhessünk. Nagyjából 1 órán át nyomtam, de egy pontnál tovább sehogy nem akart lejjebb jönni a baba, így vittek császárra (rövid köldökzsinór, ráadásul a baba nyakán). Este 6 előtt pár perccel született meg a gyerkőc.
1-es vagyok.
Lehet, hogy valakinek még van kedve ilyenkor pakolászni. Nekem első baba volt, úgyhogy teljes idegben voltam, hogy jaj, most aztán kezdődik. A kórházban biztosabban éreztem magam, mintha otthon pakolászom. Ilyenkor már nem lehet tudni, milyen gyorsan indul be a szülés.
Ha folyik a magzatvíz le kell feküdni, mert a vízzel magzati részek (karok) és a köldökzsinór is kisodródhat!!!!!
Nekem ezt a dokim mondta.
Az lehet, hogy csak folydogál egy darabig, de egy pillanat alatt elönthet és akkor lehet baj.
Le kell feküdni (ha jól emlékszem a bal oldalra, mert az sem mindegy, hogy melyik oldalra fekszel) és menni kell mihamarabb....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!