Ha úgy indul a szülés, hogy elfolyik a magzatvíz utána vannak rendszeres fájások? Akinél úgy indult a szülés, hogy elfolyt a magzatvíz hogy zajlott a szülés?
már a betöltött 41.héten voltam mikor fajnali3 kor elfolyt az összes vizem. (de annyi.. és hirtelen) gyorsan lezuhanyoztam mire beültem a kocsiba 3 perces fájásaim voltak. beértünk a kórházba 7kor mehettem csak a szülőszobába, kaptam valami gyógyszert amitől majdnem meg állt a baba szíve így azt sem megvárva hogy hasson az érzéstelenítő császárral kivették a babát. (szerencsére makk egészséges) előtte nem éreztem semmit, hogy esetleg az nap fogok szülni.
második terhességem 35.hetében folyt el a magzatvizem, de nem egyszerre. ahogy termelődött úgy folyt folyamatosan. nem voltak fájásaim. a babám aki addig be volt fordulva mire a kórházba értünk visszafordult. így esélyem nem volt a szülésre. 28 órával később császároztak meg, akkora volt szabad műtő. úgy zajlott a császárom mintha programozott lett volna, nem siették el, itt hatott az érzéstelenítő :), a babám sajnos a korára került, lélegeztetőre kellet tenni, mert a túlzott oxigén amit adtak neki légmellet csinált neki. majd 20 napot voltunk bent. (az nap mikor ez történt nem tudtam aludni, bedegadt az arcom főleg a szám, furán éreztem magam, tudnom kellet volna, és időben lépnem, és akkor lehet semmi baja nem lett volna a babámnak. ezen kívül szerencsére makk egészséges)
Nekem 38.héten kezdett el folyni,még lezuhanyoztam és irány a kórház.Kb 1-2 órán belül kezdődtek a fájások,de az még szinte semmi nem volt.A tágulás 3 ujjnyinál megállt (gondolom mivel be voltam tojva,pszichésen gátoltam magam).Kaptam oxitocint onnan már felgyorsultak a dolgok,de pontos időkre nem is emlékszem,kisebb gondom is nagyobb volt annál hogy az órát nézegessem. :-D
8 óra alatt született a lányom az első fájástól számítva.
Nekem az első 38. hétre magzatvíz elfolyással indult délután 5kor. Lezuhanyoztam, összekészülődtünk, a párom még vacsizott is, nem kapkodtunk, mert semmi fájást nem éreztem :) 6 óra után értünk be a kórházba, akkor voltak 6-7perces fájások. Sétálgattunk, ücsörögtem a labdán, hintáztunk a kötélen, idióta képeket és videókat csináltunk egymásról, összevissza ökörködtünk, alig volt fájás, ami volt, az is csak mensigörcs szerű.
Aztán megjöttek a 3-4 perces fájások, a mosolyom lehervadt, és kezdődött a haddelhadd :) Éjjel 1 órakor született meg a kisfiam, gátvédelemmel.
A második szülésem fájásokkal kezdődött 40+3-ra. Hajnalban már éreztem, hogy sürűsödnek a jóslók. Hajnali 4kor kezdtem számolni a fájásokat, akkor még 8-10percesek voltak. A párom 5:10kor szokott kelni reggel, őt azzal ébresztettem már, hogy szóljon be, hogy ma nem dolgozni, hanem szülni megy :) Én zuhanyoztam, készülődtem, ő próbálta felfogni a dolgokat :D A kisfiunkat elvittünk az anyósomhoz, és reggel 7re bent voltunk a kórházban. Míg a kisfiamnál a 6-7percesekkel még hülyéskedtünk, addig itt a 6 perceseknél már szorítottam, amit értem :D Sokkal erősebbnek éltem meg a fájásokat, mint először, de sokkal gyorsabb is volt. Este fél 11kor született meg a kislányunk szintén gátvédelemmel :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!