Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Császármetszésnél hol vágnak,...

Császármetszésnél hol vágnak, bugyi el fogja takarni? Milyen hosszú a seb, mennyi idő alatt múlik el, vagy örökre látszani fog? Ha látszik, vöröses marad, vagy kifehéredik, vagy bőrszínű lesz?

Figyelt kérdés
2015. nov. 9. 09:02
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Nekem 4 hete volt császárom, bugyi vonal alatt, ahol még nől a szőr, ott vágtak. Kb 1 mm széles és 10 cm hosszú piros csik látszódik most. A vágás felett 2 cm sávban érzéketlen maradt a felület.

Egyáltalán nem fáj, kb 1 hétig volt érzékeny.

Térdem 10 éve műtötték sokkal de sokkal csúnyább a vagás.

2015. nov. 9. 12:57
 12/15 anonim ***** válasza:

3 éve volt császárom, már csak nagyon halvány 4-5 centis csík van, bikinivonal alatt ás úgy néz ki, mintha gumis derekú nadrág megnyomta volna a hasam, nem is sebhelynek látszik, annyira halvány.

Szerintem amúgy soktól függ, pl. egy sürgősségi császárnál ahol 1 percen múlik az élet, nem hiszem hogy óvatoskodnak, hanem egyből vágnak olyat amin bőven kifér a baba, mert a gyorsaság a lényeg. De egy programozott császárnál előtte nézegetik, bejelölik stb... nyugalomban odafigyelve csinálják, biztos kisebb lesz a heg meg a károsodás. Aztán azon is múlik mennyire ügyesen varr a doki, meg ugye a genetika, kinek hogy gyógyul...

2015. nov. 9. 13:42
 13/15 A kérdező kommentje:
És felszívódó cérnával varrják, vagy lesz varratszedés?
2015. nov. 9. 15:29
 14/15 anonim ***** válasza:

11-es vagyok. Nekem felszívódó volt.

Ami nem mindegy, hogy milyen fajta császármetszést végez a korház. Nekem az új technikát a Misgav-Ladach féle módszert alkalmazták, ezzel a leggyorsabb a felépülés.

2015. nov. 9. 21:13
 15/15 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek!
2015. nov. 10. 13:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!