Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Miért szólnak bele ennyien,...

Miért szólnak bele ennyien, hogy egy nő, hogy szüli meg a gyerekét?

Figyelt kérdés
Most olvastam egy kérdést az oldalon. De sokszor látom, hogy ezen megy a vita. Miért terjedt el ez a felfogás, hogyha nem szenvedsz a természetes szülés közben, az nagy baj? A természetes szülésnél is adódnak komplikációk, császárnál is. Másrészt meg mindenkinek saját egyéni dolga mennyire akar szenvedni. Miért ilyen elterjedt nézet az, hogy csak az a szuperanya aki órakig szenved?
2015. nov. 8. 12:05
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
51%

Azért, mert bvannak egyes primitív emberek, akik annyira unják az életüket, hogy akik mindneki életébe be arnak szólni, vannak olyan önző, ostoba emberek, akik mindnekit magukhoz mérnek.

Nem kell velük foglakozni. Az anyaság a szülés UTÁN kezdődik, azzal amilyen anya vagy. A többi csak biológia, ami ellen nem sokat tehetsz.

2015. nov. 8. 12:11
 2/14 anonim ***** válasza:
33%
Saját helyzet és igény kérdése.Nekem annyira büszkén mesélte egy anyuka,hogy nem engedte a császárt.Majdhogy nem lenézett,sőt le is nézett,hogy én császáros lettem.A beszélgetés vége az lett,hogy mondtam,az én gyerekem lehet meghalt volna.Akkor befogta.Egyik felem sajnálta,a másik nem,hogy így alakult.Egészséges a gyerekem,alul nem tágultam ki.Igaz,nem tudom,milyen az,hogy szülni.
2015. nov. 8. 12:15
 3/14 anonim ***** válasza:
82%

Az előző hozzászóló jól mondta. Ezek a nők unatkoznak, és valószínűleg nem volt egyéb sikerélmény az életükben, mint a hüvelyi szülés. Esetleg még nem kaptak elég pofont az élettől, hogy felfogják, a szülésben (akár császár akár természetes) egy lényeges csak: életet adunk egy egészséges kisbabának.

(Sosem értettem amúgy ezt a felfogást, márhogy a császárral szülő nő miért "rossz" anya. Én két gyereket szültem. Egyet sürgősségi császárral és egyet természetesen. A császáros gyerekem él és egészséges, akit természetesen szültem, halva jött a világra...Azt hiszem ennyi magyarázat elég ahhoz, miért is képviselem a fenti álláspontot)

2015. nov. 8. 12:19
 4/14 anonim ***** válasza:
82%

Máraival válaszolva:

"Gondolkodni nehéz, ezért az emberek itélkeznek."

.

Felelősség és hátrányos következmények nélkül alkotnak véleményt azok, akik IQ-ja alacsonyabb a mostani külső hőmérsékletnél.

2015. nov. 8. 12:28
 5/14 anonim ***** válasza:
76%

"alul nem tágultam ki"

Miért jön mindig olyan valaki ezzel a "kitágultál a természetes szüléstől" dologgal,akinek lövése sincs arról???

2015. nov. 8. 13:04
 6/14 anonim ***** válasza:
39%
Ugyan... szoptatás - tápszer, huvelyi szülés - császár, cumival - nélküle stb stb stb.. mindenkinek csak az a jó, ahogy ő gondolja, mintha az lenne a helyes sőt az egyetlen járható út. Közben pedig elfelejtik, hogy minden szülés/baba más és más, persze a körülményekről nem is beszélve.
2015. nov. 8. 13:07
 7/14 anonim ***** válasza:
39%
Bocsi úgy értem egy pár hozzaszolonak, hála istennek nem mindenkinek.
2015. nov. 8. 13:08
 8/14 anonim ***** válasza:
44%
5ös...elgurult a xanax? Azt írta alul nem tágult ki magyarán ezért lett császár...ülj vissza a 4. Osztályba...értelmezés megtanulása cìmszóval..biztos megengedik..
2015. nov. 8. 13:36
 9/14 anonim ***** válasza:
49%
Utolsó! Sztem te nem tudsz szöveget értelemzni! :-)
2015. nov. 8. 14:45
 10/14 anonim ***** válasza:

1,3,4-es maximalisan egyetertek.

Sok a korlatolt ember...hat ezzel egyutt kell elni.

3mas nagyon sajnalom ami a babaddal tortent. Ez borzaszto lehetett. :(((

2015. nov. 8. 15:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!