Akik néztek már szülés videókat: miért húzzák, tekerik a gyereket, amikor már félig kint van?
Légyszi linkelj már be egy olyan videót ahol rángatják a gyereket.
Én láttam is videókat, szültem is, de sehol nem rángatták..
6-os, itt egy link, konkrétan a fejénél fogva húzza ki a babát:
https://www.youtube.com/watch?time_continue=166&v=fCVORdhXQ7c
Én azt értem, hogy a válla elakadhat kicsit, meg ilyenek, de itt miért csinálja?
Ja és szültem már 2-szer. És nem 6 általánosom van, amúgy a kinek mi a munkája miért is fontos itt???
Tartósítóipari mérnök vagyok. Miért fontos?
Attól még érdekelhet nőként a szülés, nem?
Telefonról nem tudok most linkelni, de majd pótolom.
Azért húzzák lefelé a fejét, hogy az elülső válla megtámaszkodjon a szeméremrés alatt és utána ki tudjon jönni a másik váll.
A célja pedig az, hogy könnyebben kijöjjön a gyerek, ne akadjon el, te meg lehetőleg ne repedj szanaszét.
Tehát mérnök. A kérdés olyan jellegű, amikor egy orvos szemrehányást tesz egy mérnöknek, hogy miért arra a helyre tervezte a főfalat, mikor az a másikon is remekül állna.
A mérnök természetesen tudja, hogy hova lehet főfalat rakni, tervezni, mert hiába áll a másik sarkon jobban, ha az nem tarja rendesen meg az épületet, összeomlik.
Ahhoz, hogy valaki tudja, milyen helyekre mehetnek a főfalak, meg kell tanulni a tervezést, a statikát, a műszaki paramétereket. Nem elég az interneten elolvasni egy cikket hozzá, el kell végezni az iskolát, hogy az ember alapjaiból ismerje a szakmát.
A szülészet hasonló. Internetről és fikciókból nem lehet megtanulni. Ismerni kell az alapokat, az élettani és a patológiás szülések menetét.
Ha kérdésed van, akkor azt a szakembernek tedd fel. El fogja magyarázni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!