Az igaz hogy amint megszulod s gyereket es a melledre fektetik minden fájdalom elszáll?
4 hónapos kismama vagyok es semmitől nem felek ugy mint a szulestol.
Tudnátok par bizakodó mondatot írni? Nem
Akarok ezen stresszelni :(
nekem mondjuk csaszarom volt, es ugy razott utana a hideg h ram se tudtak tenni csak a ferjem hozta oda es mellettem tartotta. en akkor azt ereztem: de jo hogy vegre meg van, tul vagyok rajta hurra :))
szerintem aki termeszetesen szul, az is igy van vele, ezert a fajdalom tenyleg elmulik a megkonnyebbulestol. meg egyebkent amennyire tudom, a tolofajasok egybol elmulnak ahogy kint van a baba, bar en nem jutottam el odaig :(
Probalj ne gondolni ra, vagy tereld el a figyelmed, esetleg foglald poenba. Az nem jo ha stresszelsz rajta mert csak rosszabb lesz. En azt szoktam mondani a paromnak, hogy fogom/szoritom a kezed, labad, tokod, stb aztan majd egyutt orditunk. Vagy csak arra gondolok milyen jo lesz tullenni eletem legszarabb napjan. De nem gondolok a fajdalomra, bele is zakkannek az biztos. Azt mondjak, az epegorcs is van olyan eros, hat en remenykedek, hogy nem lesz rosszabb, mert parszor konyorogtem fejlovesert az epem miatt. Hat majd kiderul. :-)
A lenyeg, hogy ne gondolj ra, nem eri meg! Ugysem marad benn, ha meg tobb millioan tuleltek mar akkor mert pont te lennel aki nem birja ki? :-)
34hkm
Jo babavarast
megszülöd a gyereked és még a melled közelébe sem kerül és már nem fáj. de tényleg. és nem a "mert a gyerek elfeledteti veled" dolog miatt, hanem tényleg. ha kell varrni akkor az még kellemetlen de semmi más. nem görcsölsz. én azonnal szülés után már nem is éreztem hogy szültem, csak piszok gyenge és fáradt voltam.
nyugtató, bíztató dolgot nem tudom hogy tudok e mondani. de legyél pozitív, én végig nagyon bíztam magamban, a szülésznőm minden lépésben segített, hogy vegyem a levegőt, hogy feküdjek, mikor nyomjak...stb...tehát nem volt semmi gond. ugy hogy nyugi minden menni fog, ügyes vagy, ahogy azt a természet megalkotta :)
Én inkább úgy fogalmaznék - kevésbé szentimentálisan - hogy amikor már a kitolási szakasz eljön, akkor a fájdalom teljesen megváltozik, és amikor megszületik a baba, akkor száll el minden fájdalom. Nagyon érdekes a szülés, lenyomja azokat a fájdalmakat, amiket maga a folyamat okoz pl repedés és csak azért vannak az igazán "nagy fájdalmak, hogy a baba megszülethessen. A nagy része az extrémen megélt fájdalmaknak az ijedtség és a szüléstől való ettegés miatt van, nem amiatt, ami történik. Szóval szr szr de minden azért van, hogy sikerüljön megszületni és megszülni :)
A mellre tevésre már "rég" nem fáj.
Majd utána lesz megint más, amikor rendbeteszik a terepet, az meg kellemetlenebb, mint fájdalmasabb, az rossz...
Igen, igaz:)))
Ahogy kint van a feje, minden fájdalom elmúlik, az, hogy összevarják a gátmetszést (ha lesz), már nem is érzed egyáltalán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!