Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Az igaz hogy amint megszulod...

Az igaz hogy amint megszulod s gyereket es a melledre fektetik minden fájdalom elszáll?

Figyelt kérdés

4 hónapos kismama vagyok es semmitől nem felek ugy mint a szulestol.

Tudnátok par bizakodó mondatot írni? Nem

Akarok ezen stresszelni :(

2015. febr. 24. 20:59
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
Igen, a fájások megszűnnek. Már akinél, mert ugye a lepény, meg az utófájások is egy külön történet. Ezeket én nem éreztem, de megmozdulni nemnagyon mertem, eléggé féltettem az alfelemet a vágás miatt. És fájt az összes izmom a szorítástól, kapaszkodástól, alig bírtam megtartani a babát, mikor megkaptam. De összességében igen, sokkal-sokkal jobban éreztem magam, miután kinn volt a baba. Minden egyéb beavatkozást (tamponálás, varrás, alvázmosás) felesleges macerának éltem meg, úgy voltam vele, hogy hagyjanak már békén.
2015. febr. 25. 19:17
 22/29 anonim ***** válasza:

előző: alvázmosás :D

3as

2015. febr. 25. 20:09
 23/29 anonim ***** válasza:

Hat azert en nem mondanam,hogy minden fajdalom elszall, inkabb masfele fajdalom valtja fel.A fajasok megszunnek es ez hatalmas megkonnyebbules.Azt csak kicsit kesobb kezdtem erezni, hogy azert az also felem kozel sincs rendben.Egetett, szurt, csipett, fajt.Mintha egy sundiszno koltozott volna 3 hetre a labaim koze.Fajt amikor ultem, jartam, wc-n voltam, de meg akkor is mikor semmit sem csinlatam.Ehhez jott meg pluszban a teljes kimerultseg,es a mehosszehuzodasok.

Nem akarlak megijeszteni, de szerintem jobb ha a valosagrol is van egy kis elkepzelesed, nem csak a zukormazas valtozatrol.Talan en is jobban felkeszultem volna, ha akad valaki aki errol a reszerol is beszel.

2015. febr. 26. 00:43
 24/29 anonim ***** válasza:

Végre 23-as!! Azt hiszem a "cukormázat" olyan könnyű elhinni és amikor szembesülsz a valósággal az olyan mintha pofon csapnának!

Pl..a csapból is az folyik, hogy a kismamáknak rózsaszín ködbe kell járniuk és 10 centivel a föld felett mert milyen boldogak. Ha néha hánynak azt boldogsággal kell viselniük mert vele jár. A valóság az, hogy a munkahelyre nem tudsz bejutni hányás nélkül mert fix hogy valaki eszik a buszon vagy pacsuli szaga van vagy szimplán a rázkódástól rádjön... a munkahelyen tesznek rá hogy te terhes vagy ugyan úgy emelsz cipelsz és rettegsz a baba egészsége miatt. Otthon egy hulla vagy örülsz ha pihenhetsz. Az immunrendszered a bányászbéka segge alatt így fix hog ebbe a göthös időbe betegségből betegségbe esel.

Illetve ott van még az aggodalom...jól van a baba? Egészséges? Megmarad? Stb stb...

Szóval azok után hogy a terhességről mint fogalomról olyan sztereotípiák élnek hogy a plafon rám esik nem kell csodálkozni hogy nem hiszem el, hogy a szülés maga a szivárványon táncolás. Senkinek. Elhiszem hogy az idő megszépíti de hogy kellemes legyen azt kötve hiszem.

2015. febr. 26. 09:37
 25/29 anonim ***** válasza:

nem kellemes a szülés az biztos.sőt... inkább az, mikor felsír és a kezedbe veszed :-)

3as

2015. febr. 26. 11:16
 26/29 anonim ***** válasza:
15-ös vagyok. Senki nem mondta, hogy kellemes a szülés. Nem az, sőt. De én teljesen őszintén mondom, hogy azután, hogy megszületett a fiam, nem fájt semmim. Később persze kellemetlen volt a gátseb (bár nekem nem annyira), méhösszehúzódás miatti fájdalmam viszont például nem volt. Viszont a kérdés konkrétan a szülés utáni pillanatokról szólt, nem az órák múlva fellépő dolgokról. Nem kell persze cukormázas élményként kezelni a szülést, de azért horroreseményként sem. Fáj. Igen, ez ezzel jár. Aki gyereket vállal ezt is vállalja. Túléltük már páran, ti is túl fogjátok.
2015. febr. 26. 12:01
 27/29 anonim ***** válasza:
Vagy hülye vagyok, vagy mazochista, de én pl. várom a szülést, mármint a következőt. Nem csak azt, amikor megkapom a maszatos kis bőgőmasinát, hanem azt az érzést, hogy "igen, megcsináltuk", egyszerűen úgy éreztem magam a végén, hogy egy hegyet is el tudnék tolni, pedig mozdulni nem bírtam. Én teljesítménynek éltem meg, tudom, ezen a többség túlesik, és nem érdem, de ahhoz képest, hogy azt hittem, bele fogok pusztulni, ordítani és hisztizni fogok, pont a fordítottja történt. Túlszárnyaltam magam, úgy éreztem. Na, ez az, ami hiányzik, és ez az egyik dolog, ami miatt nekem nagy élmény volt.
2015. febr. 26. 15:12
 28/29 anonim ***** válasza:
Utolsó!! Ha jársz valami terápiára vagy valami lelki felkészítő kismamtréningre add meg a számát kérlek! Kalapom emelem a felfogásod előtt!! Nekem remeg a térdem ha a szülésre gondolok..
2015. febr. 26. 16:25
 29/29 anonim ***** válasza:

Erre a felfogásra én is kíváncsi lennék! :)

Én írtam, hogy indítottak, repesztés, oxi, kézzel tágítás... én jártam szülésfeldolgozóra, de a mai napig úgy vagyok, hogyha újra terhes leszek és a szülésre gondolok, máris eszembe jut, hogy milyen volt az első és hányingerem lesz (szüléskor is az volt). SZóval nem sikerült eddig dűlőre jutnom vele, pedig tudom, hogy kellene, mert ez csak még nehezebbé teheti a következőt..talán nálam az volt a baj, hogy indították és nem indult be magától..lehet, azt jobban viseltem volna.. mindenesetre ha tényleg van valami "elérhetőség", akkor írd meg nekünk :)

2015. febr. 26. 21:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!