Miért kell kitoláskor feküdni?
Fájt már annyira bármid is, hogy majd "összeszärtad" magad? Olyankor örülsz, hogy megbírsz maradni a lábadon. Gondolod, hogy végig tudnál állni egy szülést?
Amúgy van lehetőség ülve is szülni! Van a korházakban szülőszék is, az pont olyan mint egy karosszék aminek nyitott az ülőke eleje.
Mert így a ba.zi nagy lámpával pont a lábad közé tudnak világítani, az orvos és a szülésznő kényelmesen flesselheti mi történik, szépen ki tudják venni a babát mint a kenyeret a kemencéből. Ja és mindent szépen lát a 4 db csecsemős, a tanuló szülésznő és a kíváncsi orvos-tanuló is.
Igazad van amúgy! A legjobb lenne ülve (ahogy vannak 100 évvel ezelőtti szülőszékek is, amik ha nem láttál olyat, olyan mint egy ülőke nélküli alacsony szék). De sajnos nem lehet válogatni. :( Úgy tűnik, hogy az aranyér, gátsérülés, és a könnyebb kitolás másodlagos, az első az orvosok jó rálátása a khm...dologra.
:(
1-es, 2-es vagyok.
Igen, szülést én sem tudnám végigállni... Meg nagyrészt senki szerintem... De a kitolásnál lehetne ülni. Vagy valami ilyesmi... De háton feküdni a legrosszabb.
Hogy jobban làssanak.
Nekem is nagyon rosszul esett fekve, a vajúdàsnàl még meg volt emelve az àgy tàmlàja, aztàn ahogy jött a kitolàs, hanyatt vàgtak. Tök pipa voltam érte, de szólni nem volt energiàm. Most szeretném megpróbàlni félig ülve, vagy szülőszéken.
Nem kell. Engem guggoltattak, egyik oldalról a doki tartott, másik oldalról a férjem vagy a szülésznő (saját erőből nem tudtam volna felállni, se guggolva megtartani a súlyomat).
Én kizárólag azért kerültem ágyra, mert nem történt semmi. A doki háton csúszott be alám, hogy lássa, akkor már bajt sejtett, így felfektettek. Vákuum lett a vége (ezt értelemszerűen csak úgy lehet csinálni, hogy fixen fekszem és jól belátható a beavatkozási terület).
Ha nem akad el, akkor én guggolva szültem volna, maximum a méhlepénynél fektettek volna - azt már inkább amiatt, mert kifáradtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!