nem mindenki tud ám angolul ...
szal ha már kiírsz egy kérdést és linkelsz akkor magyarul tedd !!!
Ez nem a háborítatlan szülés?
Maximálisan támogatom, hogy csak akkor avatkozzon be az orvos, ha az indokolt.
Viszont saját részről én kórházban, orvosi segítség lehetősége mellett szeretnék szülni.
Első gyereknél minden protokoll szerint ment és bár hihetetlen pozitív a szülésélmény, most fognak műteni, az akkori oxi miatt túl gyorsan lezajlott szülés következményeinek helyrerakása céljából. Méhfal repedés, méhszáj plasztika egy 2és fél órás rapid szülés miatt.
Szóval saját részről inkább vajúdjak 10 órát az én tempómban és táguljak úgy, ahogy a szervezetem bírja és toljam ki annyi idő alatt, amennyit a szervezetem megkíván a táguláshoz, gátvédelemmel, mint szakadjak, repedjek, mert ezt írja elő a magyar protokoll.
Ha arrol van szo, hogy hagyjak termeszetes uton haladni a szulest, beavatkozas, siettetes, stb nelkul, akkor egyetertek.
Ha arrol, hogy ne korhazban tortenjen, hanem otthon a negy fal kozott, akkor nem. Barmelyik pillanatban fellephet egy komplikacio, problema, ami szuksegesse teszi a szakkepzett orvos/nover beavatkozasat, es azon a 20-30 percen ami eltelne otthon a mento kierkezeseig/korhazba szallitasig mulhat a baba es az anya elete.
Nem, ez nem a háborítatlan szülés. Ezt a kettő fogalmat keverni olyan, mint a magántanulói státuszt keverni az unschooling-gal.
A háborítatlan szülés nem egyedüli, magára hagyott szülés, "csak" medikális beavatkozásoktól mentes szülés. Ez, amit linkeltél, nem ilyen. Itt nincs jelen szaksegítség. Otthonszülésben vannak nagyon tapasztalt bábák. Az unassisted azt jelenti, hogy senki nem segít, a nő egyedül, segítség nélkül hozza világra a babáját.
A véleményem az, hogy mindenki szüljön úgy, ahogy neki megfelelő. Ha nem akar senkit a közelben, akkor úgy.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!