Az oxitocinnal indított szülés mennyire rossz? Van idő pihenni azert a fájások kozott?
Én oxitocinnal szültem.
Beindított volt, de csak azért,mert az orvosomnak külföldre kellett utazni és mivel betöltöttem a 40 hetet beindította.
5 perces fájásokkal keztem,de tűrhető volt.
A tolófájás előtti negyed óra volt az amire azt mondom,hogy kemény volt.(burok repesztés után kezdődtek ezek a fájások)
Öszvisz 3 óra alatt szültem meg.
Ilyen szülést még 1000szer végig csinálnék :)
Nekem a gátvarrás volt a legkellemetlenebb fél órán keresztül tartott.
Csodás szülést kívánok! :))
Nekem éjjel 3-kor elfolyt a magzatvízem és mivel nem tágultam, illetve a fájások is rendszertelenek voltak, így 9-kor adtak oxit. Aztán mivel kb semmi nem történt, emelték az adagot. Na..."remek" volt, mondhatom. Kb 12-ig bírtam, aztán kértem edá-t, ami 1-2 órán át hatott, de balfsz volt az anesztes és csak féloldalra. Úh mindent éreztem. Nekem 5 perceseket csinált, aztán pikk-pakk 1-2 percesek lettek. Azt hittem kemény vagyok, de nem voltam, lekiabáltam a vakolatot az épületről kb. Iszonyúan fájt. Mire megnyugodtam egy fájás után, h jajj vége, akkor már jött is a másik, szóval én 1 pillanatig nem bírtam pihenni sajnos.
Második szülésemkor is kaptam oxit, rendesen be is paráztam tőle. Azt hittem, tök jól megy minden, már a 38. héten nyílt a méhszáj, aztán 39+5-el elfolyt a magzatvíz, és 4 cm-el mentem a kórházba. Voltak rendes fájások is. Na, de itt meg az volt a baj, hogy nem voltak elég rendszeresek. Szóval, betojtam rendesen, h megint oxit kapok, de szerencsére tényleg csak rendszeressé tette a fájásokat és nem lettek erősebbek. Úh a második szülést simán kibírtam egy hang nélkül.
Engem anno nonreaktív NST miatt oxitocin-terhelésre küldtek. A fájásokat a gép mutatta, én kb semmit nem éreztem, max. enyhe menszesz-szerű görcsöket, meg majd leszakadt a derekam a háton fekvéstől. 6,5 óra alatt kemény egy centit tágultam! Közben emelték az oxit, burkot repesztettek. Semmi.Végül császár lett a vége. Amikor ezt kimondták, akkor jöttek brutál erős fájások, de pár perc múlva már kaptam a gerincembe az érzéstelenítőt és toltak a műtőbe.
Most rendesen be vagyok tojva, s csak azt kérem fentről, hogy magától induljon minden, s ne kelljen mesterségesen belenyúlni.
Egyébkén t valakinél beállítja, valakinél erősíti a fájásokat. Nekem nem vált be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!