Meddig fogok így érezni?
Van egy lányom és egy fiam. A lányomat hüvelyi úton szültem a fiamat viszont császárral.
Hamar túltettem magam rajta talán 1 hét. De nemrég született meg az ismerősöm kisfia hüvelyi úton és annyira "irigylem" hogy neki sikerült. Annyira szerettem volna újra átélni. Most megint feltört bennem a szomorúság. Tudom, hogy az a legfontosabb, hogy mindketten rendben vagyunk és csak az a lényeg.
Ti voltatok így?
Utolsó: nem tudhatod, hogy mit éreznek az ismerőseid. rólam sem tudja senki, hogy mennyire bánt ( férjem sem), mert nem reklámozom
a szülés az örök emlék, így nem elhanyagolható, hogy az anyuka hogyan gondol rá később. teljesen mindegy, hogy császár vagy hüvelyi, ha anyuka rosszul élte meg.
elsődleges a baba egészsége, de nekem nagyon rossz volt, hogy csak másnap láthattam a babámat (ez a szoptatásra is kihatott). egy igazán szükséges császárt talán el is tudnék fogadni, de utólag úgy érzem, hogy az orvosom türelmetlensége miatt kerültünk műtőbe. szóval nagyon nem mindegy, hogy miért kell császár és az melyik kórházban történik, mert sok múlik az orvos/kórház hozzáállásán
Akkor elmondanám hogy az első szülésem ugyan spontán volt de egy nagyon rossz emlék maradt, mint a kutyával úgy bántak és beszéltek velem.. és??? Hazamentem és neveltem boldogan a gyerekemet!
Második szülésemnél nagy volt a dilemma percekig hogy császár legyen vagy sem, mert annyira leesett időnként a baba szívhangja. Én legbelül szurkoltam hogy az orvos a császár mellett döntsön mert féltettem a gyerekemet de nem így lett, meg kellett szülni. Egy percig nem éreztem azt hogy úúúúrriissssteeeen mekkkkora tragédia ha nem tudom megszülni és császározni kell!
Én azt gondolom az ilyen típusú nők az életben mindig találni fognak valamit ami miatt hisztizni lehet!
Én teljesen megértelek... hiszen az ember eltervezi, úgy gondolja, hogy bármire képes. Utána meg kiesik a kezéből a kontroll, aktív szereplőből passzív lesz.. Egy pszichológussal segíthet az érzéseidnek az átbeszélése személyre szabottan. Perinatus alapítványnál vannak erre szakosodott kollegák. Ha az érzéseid akadályoznak a mindennapokban, akkor mindenképpen javasolt a felkeresésük.
Miért kellett császár egyébként?
Én is így voltam vele nagyon sokáig.Még néha ma is pedig már 4 éve.
Ingított szülésem volt.Este haza küldték a páromat,hogy itt reggel lesz csak baba.Még a kórház kapujáig nem érhetett el már gyorsan tolták az orrom alá a papírt,hogy na akkor anyuka itt írja alá a császáros nyilatkozatot.Doktor néninek lejárt a műszakja mint később kiderült :(
Mai napig fájó pont.Semmivel sem indokolták meg miért is kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!