Meddig fogok így érezni?
Van egy lányom és egy fiam. A lányomat hüvelyi úton szültem a fiamat viszont császárral.
Hamar túltettem magam rajta talán 1 hét. De nemrég született meg az ismerősöm kisfia hüvelyi úton és annyira "irigylem" hogy neki sikerült. Annyira szerettem volna újra átélni. Most megint feltört bennem a szomorúság. Tudom, hogy az a legfontosabb, hogy mindketten rendben vagyunk és csak az a lényeg.
Ti voltatok így?
Igen. Annyi különbséggel, hogy nekem a kisfiam császárral született, és most várom a kislányom és reménykedve várom, hogy talán átélhetem, milyen a természetes szülés érzése. Én nem tudtam helyre tenni magamban a császáromat, nincs ezen mit szégyellnem. Segítséget kértem a Perinatus Alapítványtól. Remek emberek, rengeteget köszönhetek nekik. Ha nem vagy budapesti, nézelődj a Facebook csoportokban, van szülésélmény feldolgozó csoport, ajánlanak olyan beszélgetőpartnert, aki segít a helyére tenni a kusza érzéseket, hogy békében tehessük félre a szívünkben azt, ami történt.
Addig, amíg felzaklat a gondolat, addig nem igaz, hogy "mindketten rendben vagyunk". Ez fontos tanulság volt a számomra. Én is sokszor elmondtam magamnak, hogy de hát teljesen jól vagyunk, az a fontos, és mély igazság az, hogy nem csak fizikai, de lelki jól lét is van! ÉS amíg bánt valami, nem vagy jól!
Bocsanat az offert, de kedves utolso: melyik korhazban sziltel? Eleg durvan hangzanak amiket irtal... Leszijazott labak???? Te jo eg! Sokkorhazban szultek mar ismeroseim es en is tul vagyok egyen, de ilyet meg senki nemmeselt.
Nekem meg a varrasnal sem szijaztak le a labaimat, pedig ott aztan zarhattam volna a fajdalomtol.
Azért érzel így, mert elvesztetted a kompetencia érzésedet a szülés közben... Ez egy elég ijesztő dolog, hogy a természet ural minket és nem mi uraljuk a testünket,... az is ijesztő, hogy tudat alatt megéljük, hogy ez a műtét valamitől megment minket, vagy a babánkat. A haláltól, vagy a sérüléstől.
Tehát átéljük, hogy ez a lehetőség bekövetkezett volna. Emellett kudarc, hogy a nőiségünk egy fontos feladata nem sikerült...(megszülni a babát)
Császárt úgy is végre lehet hajtani, hogy az anya végig aktív maradhasson és ne csak a passzivitását élje meg. Volt egy fekete orvos, aki a császároknál énekelt a babának az anyával együtt. Így köszöntötték őt. A kontaktust az egész műtét alatt tartotta a szülő nővel, nagyon jó hangulat volt a műtőben. Szülés után rögtön az anya megkapta a babát (felügyelettel), amíg varrták, addig a baba szopizott.
Sajnos a hazai műtéti gyakorlat nagyban hozzájárul, hogy a szülő nő ezt a tehetetlenséget átélje, a kompetenciáját elveszítse. Teljesen jogosan érzed rosszul ezért magad. Ez azonban nem a te hibád és nem is kizárólag a császár miatt van. Inkább annak a levezénylésétől.
Angliaban lakom, itt lehet ( torvenyesen) kerni csaszart.
Azt kertem. Eletem legjobb napja volt, tokeletesen ment minden, masnap mar ugy jarkaltam mintha mi sem tortent volna.
Itt nem balkani modszerek vannak, lattam ahogy vettek ki , utana egybol ramraktak, es soha egy percre sem vittek el.
Kerdezo, ezen ne szomorkodj, a csaszar is ugyanolyan szules!!
Kihordtad 9 honapig, es kijott beloled, ds most ar ott van veled.
Nem mindegy, hogy jott ki ?
Sosem fogom megérteni ezt a problémázást a császármetszés miatt. Kettő császárom volt, remekül vagyunk, van két csodálatos gyermekem, akikkel imádjuk egymást...ja, és makkegészségesek. Ha nem lett volna a császár, valószínűleg vagy én vagy Ők ott maradtak volna. Szval köszönet érte. Egyébként a császár után közvetlenül megszoptattam Őket, add8g maradhattak velem, amíg bírtam a műtét után. Másnaptól pedig non-stop. Néhány hüvelyi szüléses anyuka hüledezett, hogy milyen fitt vagyok a császár után.
Szval fő az egészség. Tök mindegy, milyen úton jön a világra a baba, mindenki legyen egészséges!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!