Van olyan, hogy nem folyik el a magzatvíz és a fájásokat sem érzed, mégis megindul a szülés?
Igen eszembe jutott egy ismerősőm, hogy otthon varrogatott meg mosott és teregetett, anyukája volt nála látogatóba és látta, hogy időnként összerezzen a lánya. Kérdezte, hogy nem kéne bemennünk a kórházba? Azt mondta a lány, dehogy ezek nem igazi fájások csak keményedések. Taxit hívtak, bementek, alig tudták feltenni a szülőágyra, már kint volt a baba.
Oké volt fájás, de nem igazi.
nálam is meg kellett indítani a szülést, mert bezöldült a magzatvíz. este 8-tól kaptam az oxit a kézbe, de simán végigaludtam az éjszakát. reggel felébredtem mint máskor, néha kisebb menzi szerű görcsöket éreztem, de nem ez volt a fura, hanem az, h nem bírtam ébrenmaradni. 17 31-kor császárral megszületett a lányom. muszály volt műteni, mert egy szó erejéig sem tudtam ébren maradni.
a fiam is császárral született.
folyton kiakasztottam a nővéreket és a szobatársakat, mert olyan embert még nem láttak, akinek annyira nem fájt a császár mint nekem. műtét utáni nap lementem a kantinba (3 emelet) kávézni, törökülésben fejtem. reggelente úgy ébredtem, h hason feküdtem.
érdekes módon a nagy fájdalmakra nem reagál a szervezetem, de az enyhe sokáig húzódó fej v hátfájás kikészít.
Én hallottam már olyat, hogy valaki nem is tudta, hogy szül, és már annyira előrehaladott állapotban volt, hogy majdnem a tolófájások jöttek. Nagyon ritkán, de van ilyen...
Ha a keményedések rendszeresek, azt érzed függetlenül attól, hogy fáj vagy nem, menj be a szülészetre.
Az öcsém úgy született, hogy anyumnak nagyon kellett nagyvécézni. Kiment, tolni kezdett, és akkor érezte meg, hogy az öcsém feje akar kijönni. Semmi fájdalma nem volt előtte, észrevétlenül tágult ki teljesen, magzatvíznek sem volt semmi nyoma.
Sajnos az öcsém 7 hónapra született, és csak 12 órát élt. :-( 20 évvel ezelőtt még nem volt ilyen jó a koraszülött-ellátás, mint manapság.
Az utolsót nagyon sajnálom. Köszi, hogy leírtad!
Mindenkinek köszi az eddigieket, ezek szerint több ilyen eset van, mint gondoltam!
Írjatok még tapasztalatokat, akinek van, légyszi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!