Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mennyivel kerül drágábba a...

Mennyivel kerül drágábba a szülés ha az ember magánorvost választ?

Figyelt kérdés
2015. szept. 25. 14:53
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Nálam 9000 a terhesgondozás.. 90 000 lesz a szülés.
2015. szept. 25. 17:12
 12/14 anonim ***** válasza:
az én dokimnál 30 ezer a terhesgondozás de a szülés ingyenes. Így jött ki 150 ezerre. rafkós.
2015. szept. 25. 17:17
 13/14 anonim ***** válasza:
Havonta 1 vizsgálat a terhesség alatt 5-15 ezer között, szülés általában annyi, amennyit a terhesgondozás alatt összesen otthagytál.
2015. szept. 25. 17:36
 14/14 anonim ***** válasza:

Drágább, jóval.. Ha sztkba jársz, ott a vizsgálat ingyenes, ha nem fogadsz a szüléshez orvost, az szintén ingyenes, vagy annyit adsz amennyit te gondolsz.

Ennek van előnye nyilván és hátránya is, hogy nincs fogadott orvosod. Bár ha a szerencsések közé tartozol, akkor jó orvos fogsz ki és odafigyel rád. Hátránya az, hogy ha a doki olyan, nem tudsz vele egy olyan "személyesebb" kapcsolatot kialakítani és rengeteg kérdés marad benned, amit inkább nem kérdezel meg és hazamenve inkább kiguglizod.

A fogadott orvos pedig úgy működik, hogy végigviszi a terhesgondozást (ez alkalmanként átlagosan 8-12 ezer ft kb) ebben benne van, hogy ő helyben leveszi a kenetet, nem kell neked külön elszaladgálni sehova külön vérvételre, vizeletre, stb.

Bár pl az én mostani magán orvosommal kb csak a magánrendelős vizsgálat (értsd: hüvely vizsg., uh, méhszájérték) volt helyben, nekem ugyanúgy a kh.-ban kellett ctg-re járnom és kivárnom a soromat, valamint a vér és vizeletleadáshoz és terheléses vércukor vizsgálathoz is. Az eredményekért is nekem kellett mindenhova a kórházon belül elmennem és kikérnem/leadnom.

Míg pl az előző terhességem alatt az orvos ezt a magánrendelőjében mind mind elvégezte, el is küldte az eredményt, meg is kapta, nekem emailen továbbította, nekem tényleg csak annyi dolgom volt, h elsétáljak hozzá és megvizsgáljon.. ezért is volt furcsa első körben, hogy nekem pl a vércukros vizsgálathoz el kellet most mennem külön és rendes sztks sort kellett várni, mintha nem lenne fogadott orvosom.

Tehát ez is orvosát válogatja, hogy ki mennyire "segít" a kismamának ebben is.

A szülés megint úgy működik, hogy vagy felkéred vagy nem az orvost.

De ez menet közben kiderül, úgyis rákérdez, hogy mit szeretnél.

Ha felkéred, az általában még plussz költség ami valószínüleg 100 ezer ft felett van.

Ebben az foglaltatik benne, hogy az orvos jelen lesz a szülés folyamatánál (kitolási szakasznál, mint orvos, hogy minden rendben menjen), de ha pl "csak" elfolyik a magzatvized és bemész a kórházba és épp nem ügyeletes, akkor biztos, h addig, míg a fájásaid nem erősödnek és te nem érsz el egy bizonyos tágulási fázist, az ügyeletes orvosok látnak el!

Ezt sajnos sok orvos nem mondja el, pedig így van, ők nem fognak azonnal berohanni, ha te bemész pl 3-4 cm-es tágulással vagy elfolyt magzatvízzel.

A munka nagy részét a szülésznők végzik. Az ellátásban is és a szülésnél is. Az orvos amolyan "felügyelő" szerepet tölt be, minden esetben a szülésznő emeli ki a babát ill segíti a világra, ő áll a lábad közt a szülés alatt, a doki pl abban segít, hogy a hasadat nyomja, segítve evvel a nyomást. Végül az összevarrást (ha volt gátmetszés) csinálja még meg az orvos.

Persze minden esetben vannak kivételek, lehet az orvos is nagyon odateszi magát és abszolut , van olyan eset, nekem ez a tapasztalatom. Ill. pár ismerősömnek is.

2015. szept. 28. 12:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!