Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Hány ember lehet bent szülésné...

Hány ember lehet bent szülésnél? úgy értem, az apukán kívül lehet-e bent még valaki az anyával? Konkrétan Salgótarján érdekelne, de más városból írók válaszát is megköszönöm.

Figyelt kérdés

Ha bemehet más is, kell engedélyt kérni hozzá az orvostól vagy szülésznőtől?

Volt esetleg olyan, hogy valakinél tanulók voltak bent? (ápoló, szülésznő, orvos)

2013. nov. 7. 11:22
 1/8 anonim ***** válasza:

Én a Bajcsyban szültem (Bp.), bent volt a férjem és anyukám is. Nem emlékszem, hogy kérdeztük-e bárkitől, hogy bentlehetnek-e, de nem szóltak hogy gond. (A fejemnél ültek mindketten.) Szerintem ha aszoba mérete engedi, lehetnek bent többen is, a mellettünk lévő nagy szobában kb. 7en voltak bent a csajszi mellett végig.

Egy nőgyógyász-tanuló fiú is volt bent, ő a beöntéstől a végig, a "rendbetételig" bent volt, de megkérdezték, hogy beleegyezem-e, hogy bent legyen.

2013. nov. 7. 12:09
 2/8 A kérdező kommentje:

köszi szépen :)

még írjatok, kíváncsi vagyok rá, hogy máshoz hogy működik.

2013. nov. 7. 12:48
 3/8 anonim ***** válasza:
Pécsett bent volt a férjem, anyukám és a szülésznőm.
2013. nov. 7. 14:15
 4/8 anonim ***** válasza:
Kistarcsán anyukám volt bent, csak 1 ember jöhetett be. Nem kellett szólni senkinek, kérdezték egyből, h apás szülés lesz-e, mondtam h nem, nagymamás :)
2013. nov. 7. 15:28
 5/8 anonim ***** válasza:

Kedves 3-as. Az alapeset, hogy van bent szülésznő. Ha nem saját, akkor az épp ügyeletes.

Kedves Kérdező! Nálunk nem kérdés, csak apuka lesz bent :) Viszont hallottam már, hogy apukán kívül még egy ember volt bent.

2013. nov. 7. 15:52
 6/8 anonim ***** válasza:
Nem alapeset a szülésznő. Nem ül melletted végig, mert több kismama is szülhet, ha ő ügyeletben van. A fogadott szülésznőm végig mellettem volt: reggel 6-tól: felvettük otthon (indítás volt), előkészített, majd a szülőszobán bekötötte az oxit, császárnál intézte a köldökzsinór levételt, és utána is velem volt az őrzőben és ő hozta a fiamat is szopizni és sokat beszélgettünk még a műtét után és mivel ő ott volt, a fiam is velünk lehetett. Általában bizonyos időközönként benéz a szülésznő, de nincs végig melletted.
2013. nov. 7. 17:34
 7/8 anonim ***** válasza:
0%
A szülés volt a kérdés, nem a vajúdás kedves utolsó!
2013. nov. 7. 23:20
 8/8 anonim ***** válasza:
Honnan tudod, mire kíváncsi a kérdező? Ne oktass már ki, légy szíves. Ha nem erre volt kíváncsi, majd közli Ő. Ha oktató kórház, akkor aláíratják veled, hogy hozzájárulsz, hogy tanulhassanak "rajtad", de ehhez a beleegyezésed kell. Valahol a vajúdás alatt nem lehet bent hozzátartozó, mert erre külön helység van, ahol több kismama van együtt, amíg be nem indul a szülés és csak utána kerül szülőszobára. Helyileg kellene érdeklődni, általában szerveznek a szülészeteken látogatást, ahova még pocakkal el lehet menni és ott fel lehet tenni, ha bármilyen kérdésed van.
2013. nov. 8. 13:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!