Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szülés után miért ájul el az...

Szülés után miért ájul el az ember?

Figyelt kérdés
Oké, nem mindenki. De én pl soha életemben nem ájultam még el,viszont mikor szülés után zuhanyoznom kellett, ketten kaptak el. Ennyire kimerülünk,vagy vérveszteség..?
2013. júl. 8. 21:38
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Én háromszor szültem de egyszer sem ájultam el.
2013. júl. 8. 21:55
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem viszonylag kis százalék az ájulós eset. De gondolom közrejátszik a vérveszteség, fáradtság- fizikailag és lelkikel is nagy sokk a szervezetnek egy szülés, meg ugye nem is nagyon eszünk vajúdás alatt. Ha szülés után mindenki betolna egy energiakoktélt, ennél is kevesebb ájulás lenne.
2013. júl. 8. 21:59
 3/11 anonim ***** válasza:
78%
Én is elájultam. Majdnem 24 óra volt a vajúdás. Addig ugye nem ehettem semmit. Inni lehetett, de a végén már nem mertem, mert ki nem engedtek, katétert nem akaram, az ágytál meg olyan ciki volt. Az lett a vége, hogy 6 órát töltöttem a megfigyelőben. A kicsit már régen levitték engem pedig nem engedtek utánna. Szenvedtem, mint a kutya. Ez rosszabb volt, mint a vajúdás, mert nem láttam értelmét és nagyon szerencsétlennek éreztem magam.
2013. júl. 8. 22:24
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Én sok vért veszítettem és ezért lettem rosszul,bár el nem ájultam,de a határán voltam. Éreztem,hogy zsibbad mindenem és le kellett ülnöm,zúgott a fejem,tompán sípolt a fülem,még fekve is rossz volt. Aztán kaptam infúziót és jobb lett. Szerintem is a kimerültség,a megterhelés,vérveszteség utórengése az ájulás,szédülés. Én speciel elképzelni nem tudom,hogy a szobatársam hogy tudott cseverészni szülés után 4 órával kint a folyosón,és sokan hogy tudnak egyedül zuhanyozni és saját lábon menni. Remélem a második szülésemnél megtapasztalhatom :)
2013. júl. 8. 22:45
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Én is szédültem még a második napon is miután megszültem,a doki azt mondta,hogy a vérkeringés megváltozása miatt,mivel a baba már nincs benned,és ezt ugye "meg kell szokni"9 hónap után:)
2013. júl. 8. 22:54
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Valószínüleg a vérvesztés, éhség, szomjúság, fáradtság miatt. Én mindkét vajúdásom alatt ittam, szőlőcukrot ettem, szülés után meg ettem egy nagy szendót, ittam sok vizet, és mikor felkeltem mégcsak el sem szédültem. Hozzáteszem, hogy az utolsó vérképem is jó volt, hála a céklakapszulanak, amit szedtem.
2013. júl. 9. 07:59
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Én majdnem elájultam amikor 8 óra után felállítottak, hirtelen leesett a vérnyomásom amugyis nagyon vérszegény voltam, fáradt nem voltam,nem vajúdtam.Nálam a nem evés,vérveszteség és alacsony vérnyomás okozta a rosszullétet. Napok után is nagyon szédültem, az orvos azt mondta,hogy igyak kávét!
2013. júl. 9. 08:11
 8/11 anonim ***** válasza:
nem ájultam el, de csak azért, mert mikor látta a nővér, hogy kezdek rosszul lenni, visszafektetett a szülőszobai ágyra. Tolószékben vitt le a normál ágyhoz, ő tett át. 24 órás procedúra volt a szülés, totálisan kicsinált, meghaltam volna, ha zuhanyoznom kellett volna utána.
2013. júl. 9. 10:05
 9/11 anonim ***** válasza:

Én csak majdnem ájultam el amikor a fiam született. Azt hittem annyira erős vagyok, mint ahogy éreztem magam. Felültem, és azzal a lendülettel megfejeltem az ágyat, a csillagokat láttam- azért nem egy laza séta a szülés.

A csajosom születése után már óvatosabb voltam, fitt voltam, simábban ültem fel pl, nem szédültem, de azért jól esett a tolószékesnagymama figura az ágyamig:)

2013. júl. 9. 12:06
 10/11 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat ! Nem tudom,mennyire gyakori az ájulás, de én is azt hittem fitt vagyok, aztán mégsem ..Az tény, hogy nem ettem utána, de eszembe sem jutott :)
2013. júl. 9. 21:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!