Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mennyit adtatok/ illik adni a...

Mennyit adtatok/ illik adni a fogadott szülésznőnek? Bármilyen véleményt várok!

Figyelt kérdés

Ha jövő héten kérem fel, nem késtem még el ugye? akkor leszek 36hetes kismami (szerdán)

Kérlek azt is írjátok meg, ti mennyit fizettetek, ill. hogy mely városban (vagy legalább környékén) és hogy mikor kértétek fel a szülésznőtöket!

illetve hogy csak szülés után adtatok vagy máskor is (pl. nst)

Köszönöm!!

2010. márc. 13. 14:01
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
Szülés után 35.000,-Ft Budapesten a SOTE II.-n. De nem akarlak elkeseríteni nagyon iparkodj azzal a fogadással, mert egy új törvény szerint a szülésznők egy hónapban csak x szülő nőt vállalhatnak be, és ha már megvan, akkor nem vállalhat be téged. Bár lehet vidék nem annyira telített.
2010. márc. 13. 14:07
 2/19 anonim ***** válasza:
Te nem orvosnál szülsz? Nem értem.
2010. márc. 13. 14:12
 3/19 anonim ***** válasza:
Másodiknak: van az orvos és van a szülésznő. Ketten csinálják a szülés levezetést. A szülésznő segít neked a vajúdás alatt és kontroll alatt tart téged és a picit. Az orvos a szülést vezeti le a szülésznő segítségével.
2010. márc. 13. 14:18
 4/19 A kérdező kommentje:

egy vidéki városban fogok szülni, az elejétől van fogadott orvosom és nagyon meg vagyok vele elégedve. szülésznőt nem gondoltam, hogy fogadok, de a múlt héten bent voltam a szülészeti osztályon és durva hangnemben utasított ki egy szülésznő. nem a szitu a lényeg, hanem, hogyha csorgó magzatvízzel álltam volna ott, meg sem hallgatott volna és arra gondoltam NEM szívesen szülnék az ő műszakjában.

akkor úgy döntöttem, fogadok szülésznőt is. kaptam ajánlást, az oké.

Pénzt amúgy is adtam volna annak a szülésznőnek is (meg az orvosnak is persze), aki segít szülésnél, de azt nem tudom, hogy a fogadott szülésznőknek mennyit illik adni.

2010. márc. 13. 14:19
 5/19 anonim ***** válasza:
Az első babámnál én sem fogadtam és egy ilyen "kedves teremtést" fogtam ki szülésnél, mint amit írtál. A másodiknál már én is fogadok. (első voltam).
2010. márc. 13. 14:24
 6/19 anonim ***** válasza:
SOTE II. 2010. szeptemberben, 60 000 Ft. De császár volt és amíg odáig jutottunk az orvosom be sem jött, csak a műtétre jött meg. Ezért a szülésznő kapta a zsé nagy részét, ő volt velünk. Nem sok értelme volt, de ő mindent megtett, hogy a lehető legjobban érezzük magunkat.
2010. márc. 13. 14:29
 7/19 anonim ***** válasza:

konkrétan fehérvárra, hogy itt azt mondják orvostól függ. Mert minden orvosnak van "kedvenc" szülésznője, akivel szívesen dolgozik együtt. És akkor az orvost kell megkérdezni ki az és őt megfogadni.

De pl nekem mindenki (kórházi munkatársak, védőnő, nála szülő kismamák)azt mondták az én orvosom mellé nem kell mert ő maga csinál mindent így felesleges. Úgyhogy mi nem fogadtunk. Ráadásul császár lett, így pénzkidobás is lett volna.

2010. márc. 13. 14:39
 8/19 anonim ***** válasza:
Nyíregyháza, 20000.-
2010. márc. 13. 16:06
 9/19 anonim ***** válasza:
Húha, én is a SOTE II-n fogok szülni az elkövetkező 2 hétben valamikor és én max. 25.000 Ft.-ot szántam a szülésznőnek. Nem mondott árat, amennyit gondolok, de a 60.000 szerintem baromi sok, én annyit a dokinak akarok majd adni. Így is közel 100e. lesz a szülés, ez nagyon sok pénz.
2010. márc. 13. 16:16
 10/19 anonim ***** válasza:

szia. az első gyereknél nem volt fogadott szülésznőm, csak a doki volt az. most a második babával gondoltam megfogadom azt akivel az elsőt szültem, de pech, mert jan elsejétől abban a korházban ahol én fogok szülni nem lehet szülésznőt fogadni, igy most csak remélem megint szerencsém lesz és ugyannanál a szülésznőnél szülhetek, ha nem hát ez van.

anno kétéve az első babánál nem adtam semmit a szülésznőnek, a nővérekk és a szülésznő is egy egy kicsi csomagot kapott - kávé meg ilyenek.

2010. márc. 13. 16:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!