Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szülésbeindításra valakinek...

Szülésbeindításra valakinek valami tipp? Ami tényleg hatásos, valaki akinek be is vált?

Figyelt kérdés
2015. szept. 7. 20:15
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Intravenas oxitocin.
2015. szept. 7. 20:18
 2/8 anonim ***** válasza:

Ha a baba nem akar kijönni, semmi nem fog beválni. A fizikai terhelés (pl. lépcsőzés) terheli a lepényt, minek hatására a baba nem kap megfelelő oxigént. Ezt semmiképp nem kockáztatnám. Ajánlják a szexet (prosztaglandin az ondóban lazítja a méhszájat, az orgazmus pedig fájásokat indíthat be), ez még a leghumánusabb módja, de ha nem érett a helyzet, akkor nem fog használni. Javasolják egyesek a bábakoktélt is, ami gyakorlatilag hashajtást eredményez, ez is legfeljebb elgyengülést okoz, ha amúgy nem akarna beindulni a baba.

Ergó marad az orvosi beavatkozás, oxitocin és burokrepesztés, de mivel ez sem hatásos, az indított szülések kiemelkedő hányada végződik császármetszéssel, ugyanis burokrepedés után erőltetni fogják, hogy tágulj, de nem fog menni, ha a baba nem készült fel, viszont hagyni sem hagyhatják, mert fertőzésveszélyes és stb.

Tanulság: kerüld el az orvosokat, tarts ki otthon türelmesen és bízd a babára a döntést. A többi felesleges piszkálódás, amivel csak bajba kerültök.

2015. szept. 7. 20:23
 3/8 anonim ***** válasza:
0%

Nemreg olvastam itt, hogy egy baba nemreg igy halt meg. Mi dent megtett az anya, hogy elinduljon a szules. Aztan vegul csaszar lett. Kiderult, hogy negyszer a baba nyakan volt a koldokzsinor.

Ha beindult volna a szules meghalt volna. Na ezert nem kellene ilyennel probalkozni. Jon ha jonni akar.

2015. szept. 7. 20:33
 4/8 anonim ***** válasza:
Elozo vagyok. Kihagytam a lenyeget az elejerol, a baba MAJDNEM igy halt meg. Szerencsere nem lett baja !!!
2015. szept. 7. 20:34
 5/8 anonim ***** válasza:

Nekem az használt (kiírt nap másnapján), hogy a dokinak kacsintgatva panaszkodtam egy sort, hogy csináljon már valamit, mert szeretném már abbahagyni, hogy önmagam trójai falova vagyok.

Egy picit durvábban vizsgált a szokásosnál, majd annyit mondott, hogy még túl zárt a méhszáj, két nap múlva újra próbálkozik. Szerintem valamit mégis csinált, mert pár óra múlva elfolyt a magzatvíz és rá 7 órára már kint is volt a gyerek.

2015. szept. 7. 20:38
 6/8 anonim ***** válasza:
Na, ez "szép" történet kedves utolsó. A hideg kirázott tőle, komolyan mondom! Ép elméjű ember ilyet nem kér és nem csinál!!!!
2015. szept. 7. 23:04
 7/8 anonim ***** válasza:
gondolom kezzel tagitott mehszajat.nekem is az inditotta meg a fiamat.
2015. szept. 8. 00:00
 8/8 anonim ***** válasza:
Mi sokat humorizáltunk a dokimmal, anno viccesen megjegyezte, hogy ne a kiírt napon akarjak szülni, mert szeretne elmenni egy rendezvényre, erre rávágtam, hogy akkor valahogy tartsa bent vagy csalogassa ki előtte. :) Elkezdtünk beszélgetni és annyit mondott, hogy semmit nem kell erőltetni (főleg a terminus előtt), egy darabig hagyjuk a természetre. Terminus másnapján aztán mutatott már fájásokat az nst, de nem voltam nyitottabb, mint az azt megelőző 3-4 hétben, így azzal küldött haza a doki, hogy tessék apukát bevetni. Bevetettem és másnap megindult a szülés, de szerintem szex nélkül is megtörtént volna.
2015. szept. 8. 07:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!