Szülésbeindításra valakinek valami tipp? Ami tényleg hatásos, valaki akinek be is vált?
Ha a baba nem akar kijönni, semmi nem fog beválni. A fizikai terhelés (pl. lépcsőzés) terheli a lepényt, minek hatására a baba nem kap megfelelő oxigént. Ezt semmiképp nem kockáztatnám. Ajánlják a szexet (prosztaglandin az ondóban lazítja a méhszájat, az orgazmus pedig fájásokat indíthat be), ez még a leghumánusabb módja, de ha nem érett a helyzet, akkor nem fog használni. Javasolják egyesek a bábakoktélt is, ami gyakorlatilag hashajtást eredményez, ez is legfeljebb elgyengülést okoz, ha amúgy nem akarna beindulni a baba.
Ergó marad az orvosi beavatkozás, oxitocin és burokrepesztés, de mivel ez sem hatásos, az indított szülések kiemelkedő hányada végződik császármetszéssel, ugyanis burokrepedés után erőltetni fogják, hogy tágulj, de nem fog menni, ha a baba nem készült fel, viszont hagyni sem hagyhatják, mert fertőzésveszélyes és stb.
Tanulság: kerüld el az orvosokat, tarts ki otthon türelmesen és bízd a babára a döntést. A többi felesleges piszkálódás, amivel csak bajba kerültök.
Nemreg olvastam itt, hogy egy baba nemreg igy halt meg. Mi dent megtett az anya, hogy elinduljon a szules. Aztan vegul csaszar lett. Kiderult, hogy negyszer a baba nyakan volt a koldokzsinor.
Ha beindult volna a szules meghalt volna. Na ezert nem kellene ilyennel probalkozni. Jon ha jonni akar.
Nekem az használt (kiírt nap másnapján), hogy a dokinak kacsintgatva panaszkodtam egy sort, hogy csináljon már valamit, mert szeretném már abbahagyni, hogy önmagam trójai falova vagyok.
Egy picit durvábban vizsgált a szokásosnál, majd annyit mondott, hogy még túl zárt a méhszáj, két nap múlva újra próbálkozik. Szerintem valamit mégis csinált, mert pár óra múlva elfolyt a magzatvíz és rá 7 órára már kint is volt a gyerek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!