Zsíros, pattanásos bőr. Mit tegyek ellene? Adnátok nekem tippeket amik hatásosak? Ne ilyen clean & cleart meg ilyeneket mert nem nagyon segítettek.
Próbáld ki, hogy minden este gyógyvízzel vagy magas ásványi anyag tartalmú vízzel átitatott vattapamaccsal áttörlöd az arcod. Ne nagyon egyél dióféléket, mert az olajos magvak sem tesznek jót a bőrödnek. Én a pattogatott kukoricát is kerülöm, rám az van a legrosszabb hatással :/ Nekem ezek úgy-ahogy használnak.
Maradéktalanul nem hiszem, hogy eltűnnek, mert életkori sajátosság sajnos. :(
Remélem, javulni fog a helyzet!
Forralsz vizet egy fazékban, ami fölé az arcod kb. elfé. Ha forr teszel bele drogeriamarkt vagy gyogyszertar vagy akarhol kapható kamillaviragzatból (teanak aruljak) 2 evokanalnyit. Letakarod. Kicsit varsz, majd egy tuulkozot boritasz a fejedre es szépen folehajolva "gőzölsz" . Vigyazz nehogy a forro gőz a szemedbe menjen vagy egyeb balesetet szenvedj, nem az a lényeg, hogy leegesd a borod ;-)).
Hanem, hogy kb. 10 percig parolodjon az arcod. Izzadni is fog a melegtol. Utana csak torold meg a torolkozoben. Ezt ismeteld legalabb hetente, de probalkozz, hogy ketnaponta-haromnaponta, ha csinalod miior javul a borod.
A kamilla fertotlenito, antibakterialis es szarito hatasú is. Nagyon zsiros bornek jo, de tul sokszor se tanacsos a szarito hatas miatt.
Egyebkent csodakra kepes.
Nekem ez az egy valt be a tinikok egyebek utan csak sokkal zsirosabb, "fenyesebb" lett a borom:-(.
Szia!
Én is hasonló problémákkal küzdöttem, amire mindenféle "csodaszert" ki is próbáltam. Viszont nem használt egyik sem.
Egy hónapja viszont vettem a patikában kecsketejszappant. Reggelente és esténként kell vele megmosnod az arcodat, és nem lesznek pattanásaid, ráadásul kicsit szárítja is a bőrt, így a zsírossága is szűnni fog. Én mindenképp csak ajánlani tudom. Főleg mivel hatásos és gyors változás érhető el vele.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!