Hány perces fájásoknál éreztétek már azt hogy nem bírjátok amikor nagyon fájt?
Fiúk, lányok! Fiúk, akik nem szülnek, de sokan nagyon izgulnak!
A szülés előtt a Hirschler könyvből készültem, a címe: "Szülőszoba, tessék belépni" melyben leírja, hogy készítette elő az anyukákat a FÁJDALOMMENTES szülésre. Nem volt ilyen tanfolyam, amely A LÉGZÉS TECHNIKÁJÁT tanította volna, és ezt így könyvből nem is lehet megtanulni.
Az első gyereknél össze-vissza lélegeztem, fogalmam sem volt, hogy tágulásnál hogy is kell... aztán a kitolásnál "megsúgta" a szülésznő, hogy kicsiket, és pihegjen (melyet persze most nem tudok megmagyarázni) de! ABBAN A PILLANATBAN, hogy ezt elkezdtem, megszűntek a fájdalmak!
A két további gyereknél már az utolsó pillanatban mentem be a kórházba, egy álló napig "tágultam otthon" a harmadikkal, majd kitoláskor hívtam mentőt ... :D
a tapasztalataim miatt... Az elsőnél Oxitocint kaptam, amivel össze-vissza jöttek a fájások, és nem tudtam segíteni a légzéssel...
Minden hasi fájdalmat, görcsöt a TELJES hasi LÉGZÉS, az ORRON BE, SZÁJON KI old meg, csillapít, nagyon nagy mértékben!
Hirschler könyvében leírja, hogy egy asszony megkérdezte, "mikor fogok szülni"mire a szülésznő a fájdalmat kérdezte vissza, és abban a pillanatban meg is érkeztek, amelyek addig NEM VOLTAK!
Ez abszolút igaz, és sajnos csak a kitolásnál tapasztaltam, és valószínű, tudják mások is! Hajrá :)
Majd értesíts, hogy hol sikerült ilyet találni, segíteni kell mindenkinek, ha tudunk!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!