Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Nagyon félek a szüléstől....

Nagyon félek a szüléstől. Szerintetek rosszabb lesz?

Figyelt kérdés

Volt 1 évvel ezelőtt egy fogműtétem. Amikor felvágták az ínyem, 2 órán át rángatta 4 orvos(mert az első 3 azt mondta, hogy ő ezt nem tudja megcsinálni) . 7 érzéstelenítőt kaptam, ültem a székben az aszisztens feszítette a számat, a kezem ökölbe szorítva és folyt a könnyem. Szóval ez az életem legrosszabb legfájdalmasabb élménye. Tehát a kérdésem az lenne,hogy tudom,hogy ezt csak az tudja aki átélte( a fogműtétet így). De szerintetek sokkal fájdalmasabb lesz a szülés?

30 hetes kismama.

2015. aug. 21. 19:44
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Már három gyereket megszültem, amikor zárt íny alól műtötték a bölcsességfogaimat.

55 percig csinálta az egy fogat és rángatta, mert darabjaira tört és nem bírta kiszedni, csak nagyon nehezen.

Soha senkinek nem kívánom sem azt az élményt, sem az utána következő 3 hetet (hónapok kellettek mire már nem fájt egyáltalán)

A szülés nagyon nem ilyen.

Én épp azt mondtam utána, hogy bevállalnék pár szülést helyette.

A fájdalmakat is nehéz összehasonlítani, de főként az élmény más. A szülés "eredménye" a gyermek.

Szerintem a migrénes fejfájás is rosszabb, és nekem terhesen megműtötték az aranyeremet, az is sokkal rosszabb élmény volt.

A félelem viszont gátolja a szülés menetét, úgyhogy azt próbáld letenni.

Amikor majd jönnek a fájások, arra koncentrálj, hogy engedd lazára az izmaidat, és ne szorítsd. Közben képzeld el, hogy a babád halad előre az úton, a nyílás felé, tehát a fájás, a fájdalom JÓ!

És minden rendben lesz!

2015. aug. 22. 00:51
 12/15 anonim ***** válasza:
Foghúzàs helyett is inkàbb szülök :) pedig eddig a legvészesebb az volt, mikor 4 darabban sikerült kiszedni a fogam gyökerét. Utàna napokig csak úgy tudtam pihenni félàlomban, ha bevàgtam 2 adag durva fàjdalomcsillapìtót.
2015. aug. 22. 01:13
 13/15 anonim ***** válasza:
10 szülés fájdalomcsillapítás nélkül, mint egy fogműtét. Nyugalom, nem úgy fáj, ahogy gondolod. Ez nem betegség.
2015. aug. 22. 10:04
 14/15 anonim ***** válasza:

A két fájdalom nem összehasonlítható.

Viszont a szituáció sokkal jobb a szülésnél. A fogorvosnál kénytelen vagy ott ülni, tűrni, elzsibbadsz, görcsöl a hasad a félelemtől, fájdalomtól, de nem mehetsz sehová. Szó szerint matatnak benned, szúrnak, fúrnak és az a szag... mennyire utálom!

A szülésnél a személyzet érted és a kisbabádért van. Hacsak nem ctg-n vagy, sétálhatsz, mozoghatsz, wc-re mehetsz, lehet benn veled segítő, aki masszírozza a hátad, vizet ad, fogja a kezed. Nem utolsó sorban ott van az Eda.

A szülésnél, ha gond adódik, megcsinálják a császármetszést. Egy fogműtétnél, bármi történik, akkor is ott kell ülnöd, és tűrni.

2015. aug. 22. 10:51
 15/15 anonim ***** válasza:

Amit leírtál, annál én kevés rosszabbat tudok elképzelni.

Részletes leszek, mert nagyon együtt érzek azokkal, akik azért félnek, mert azt sem tudják, mire számítsanak.

9 hónapos terhesen volt egy gyökérkezelésem. A szülésemre szívesebben emlékszem vissza.

A második trimeszterben többször előfordult, hogy vádligörcsöm lett, ezek között volt olyan, hogy ha a férjem nem áll épp mellettem, és azonnal nem kezdi el kimasszírozni, valószínűleg elájulok. Akárkit kérdeztem, mindenki azt mondta: hah, ez semmi a szüléshez képest.

Szintén a kilencedik hónapban egyszer hirtelen úgy megfájdult a derekam, hogy lépni sem tudtam. Ez délutánra elmúlt, este viszont a medencémben volt olyan irtózatos a fájdalom, hogy azt hittem, szülni fogok, és rendesen jajgattam. Egész éjjel alig tudtam aludni, a nyekergésemtől a férjem se nagyon, viszont csak három héttel később szültem.

A fent felsoroltakhoz képest a szülés egész elviselhető volt.

Nem állítom, hogy nem fáj, és tény, hogy az enyém viszonylag sima menet volt.

Korábban többen halálra rémtettek azzal, hogy a szülés olyan, mint a menstruációs fájdalom ezerszerese. Mivel nekem amúgy is elég fájdalmas menzeszeim voltak, itt nagyjából eldöntöttem, hogy na én nem szülök. Utóbb kiderült, hogy ez az én esetemben csak olyan 1.5-2-szeres intenzitást jelent.

Azt viszont tudom, hogy a szülés előtt már egyáltalán nem féltem, inkább csak izgatott voltam, és végig arra koncentráltam, hogy hogyan tudnék a legtöbbet segíteni a kislányomnak, hogy könnyű útja legyen. Hiszen ha nekem fáj, akkor nyilván neki meg sokszorosan. Ez a fajta fókuszálás tényleg sokat segített, minden szempontból.

És az a pillanat, amikor a melledre teszik, minden nehézséget fölülír, és utólag leginkább már csak arra emlékszel. Persze az is nagyon fontos, sőt, lehet, hogy a legfontosabb, hogy akik szülés közben körülvesznek, azokban képes legyél bízni, és a szakszemélyzet tényleg értse a dolgát.

Bár fogműtétem nem volt, de hidd el, átérzem, mit élhettél át. Én azután az ominózus gyökérkezelés után kb. olyan lelkiállapotban mentem haza, mint akit megerőszakoltak.

A szülés viszont egy felemelő, gyönyörű élmény, feltéve, ha nem szorongsz nagyon, mert az tuti, hogy nem segít.

Szívből kívánok könnyű szülést!

2015. aug. 22. 22:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!