Kaptatok szülés után trombózis profilaxis céljából alacsony molekulasúlyú heparin injekciót hasba? Pl. Clexan, Fragmin, Fraxiparine
Figyelt kérdés
Ha igen, mennyi ideig?
Na és császár után?
2015. aug. 19. 14:15
1/10 anonim válasza:
Nővérem két hónapja, harmadik császárja után 10 napig kapott Fraxiparint. Korábban, az első kettőnél csak a kórházban kapott, 3 napig. Én a hüvelyi szüléseim után nem kaptam.
2/10 anonim válasza:
Nem, semmit. Egész szülés alatt egy méhszàjlazìtót, meg mielőtt kijött a lepény, szerintem egy oxytocint vénàsan. De hallottam màr, hogy valahol adnak valamiket (vagy amit ìrtàl, vagy oxytocint hogy összehúzza a méhet) rutinból egy darabig.
3/10 anonim válasza:
2-szer szültem hüvelyi úton, egyiknél sem kaptam.
4/10 anonim válasza:
Császár után, igen. Itthon kellett beadni, de nem hasba, combba adtuk.
5/10 anonim válasza:
Igen,császár után,de csak a kórházban,itthonra nem kellett semmi már.
Én magamnak adtam be,volt benne gyakorlatom régebbről,amikor kellett.
Így összesen 4 clexan-t adtam be a császár után magamnak.
6/10 anonim válasza:
Császárral szültem 7 hete. Nekem a korházban 2 ilyen szurit adtak. De itthonra kiírtak 30 darabot én csak 20at adattam be magamnak karba. A kórházba is oda adták.
7/10 anonim válasza:
Clexan-t kaptam császár után 7 napig voltam kórházba, még otthon 30-at kellett hasba szúrnom. Áprilisban szültem.
8/10 anonim válasza:
3x szültem,hüvelyi úton(1992,2008,2012)egyszer sem kaptam.Idén márciusban elköttettem magam(laparoszkópiás beavatkozás volt),utána 7 napig kellett(Fraxiparine).Úgy tudom(a nőgyógyászomtól,háziorvosomtól,ismerős nővértől) az utóbbi 5 évben protokoll lett,kötelező jelleggel alkalmazzák szinte minden beavatkozásnál az esetlegesen fellépő komplikációk miatt indított perek elkerülése érdekében....
9/10 anonim válasza:
2. válaszoló.Te tök másról írsz.....
10/10 anonim válasza:
Nem, nem tök màsról. Ìrtam, hogy van ahol rutinból adnak valamit egy darabig, de nem tudom mi az, mert nem volt hozzà szerencsém. Amit én kaptam, az màs volt. A NEM-et fejtettem ki bővebben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!