Xarelto véralvadásgátlót szedek korábbi mélyvénás trombózis+tüdőembólia miatt. Ha feliratom, minden gond nélkül újra elkezdhetem szedni?
Figyelt kérdés
Változások voltak az életemben, tudom, butaság volt, de valóban nem jutott magamra időm, nem mentem el receptért, egy hónapja nem szedem a gyógyszert.
Annak idején dohányzás+ fogamzásgátló volt (elvileg) az oka, a genetika alapvetően nem volt rossz, a trombocita érték tért csak a legutóbbi labornál. Azóta a cigi van, fogamzásgátló nincs, bár próbálom összeszedni magam és elhagyni a cigit is, de 13 év után nehezen megy...
De azon is gondolkoztam, hogy van Fraxiparine javaslatom is, vajon inkább írassam fel azt és szúrjam magam, amíg vissza nem tudok menni a hematológiára...
Előre is köszönöm a segítséget!
27/N
2015. febr. 19. 15:50
1/10 anonim válasza:
Írasd fel a Fraxiparine injekciót minél elöbb! Elég jó gyógyszer, mert nem okoz mellékhatásokat. Én is balesetből kifolyólag szúrom magam minden nap már egy hónapja, és nem okoz allergiás reakciót.
2/10 A kérdező kommentje:
Szúrtam magam korábban, csak inkább a tablettánál maradtunk, bár sok érdekes dolgot olvastam a Xareltoról is, nem tudom, van-e alapja. Igazság szerint csak addig gondoltam, amíg nem jutok el az illetékes orvoshoz, hogy ismét beállítsuk a Xareltót, de ha szimplán folytathatom a Xareltó szedését, akkor azt szedném tovább, nem lennék tele lukakkal a tűszúrás miatt (na meg fájdalmas véraláfutásokkal, mert 1 hónap szúrás után már nem volt ép felület a hasamon).
2015. febr. 19. 16:21
3/10 anonim válasza:
Az igaz, hogy kellemetlen a szúrás, mert én is egy hónapja szúrom már magam, és még van hátra bőven idő, de állítólag ez a fajta vérhígító jól tolerálható. Én például allergiás vagyok a gyógyszerekre, vegyszerekre, és még az aszpirinre is, és ezt a hatóanyagot bírom. Átmenetileg mindenképp használd ezt, ha erre van javaslatod.
4/10 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm a válaszod! :)
2015. febr. 19. 16:36
5/10 anonim válasza:
Azért álljon meg a menet, ilyen problémát nem a GYIK-en kellene laikusokkal megbeszélni. A Fraxiparine esetében kritikus dolog a dozírozás (nem mindegy, hogy valaki csak a korlátozott mozgásképesség miatt használja megelőzésképpen, vagy teljes, terápiás véralvadásgátlás szükséges). Már csak ezért is azt javaslom, hogy telefonálj oda, és kérj tanácsot a hematológustól (de inimum a háziorvostól), mit tegyél az időpontodig.
6/10 A kérdező kommentje:
A háziorvossal korábban próbálkoztam, ő nem ért ehhez, menjek a hematológushoz... A hematológus 2 hét szabin volt szokás szerint, 2 napja elérném de soha nem tudják adni. Annak idején időpontom is volt de előbb hazament... Szóval mire eljutok hozzá, jó esetben minimum egy hónap (időpont kell oda, ha egyáltalán nem megy előbb haza...) Ilyen kétszer is volt... :(
2015. febr. 19. 17:49
7/10 A kérdező kommentje:
Ez a korábban használt szuri adagom: FRAXIPARINE 9500 NE/1,0 ml
2015. febr. 19. 17:51
8/10 anonim válasza:
Ha van a Faxiparinra javaslatod és az adagot is tudod, akkor nincs probléma.
9/10 A kérdező kommentje:
Még a hematológiai papíron is rajta van, mer nyáron, amikor a genetikát végezték, abban a pár hétben ugye szúrnom kellett magam, mert a tabletta befolyásolja a pontos eredményt. Akkor házi doki a hematológiás papírral és szuri. Köszönöm!
2015. febr. 19. 18:30
10/10 anonim válasza:
Még azt találtam ki, hogy hívd fel telefonon az orvosodat. Ennek a hatóanyagnak az adagolása súlyra meg. Én a 3800 NE/0,4 ml-est szúrom magamnak 60 kg-ra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!