Szülés után érdemesebb szülési szabira menni vagy egyből TGYÁS-t igényelni? Bővebben lent.
Figyelt kérdés
Már a terhességem 8. hetétől táppénzen vagyok, sajnos veszélyeztett voltam. Eleinte még a fizetésem 70%-a járt, de miután kórházban is feküdtem így már csak a 60%-át kapom. (új rendszer miatt) Elvileg 2 héten belül szülök, de nem tudom, hogy azonnal kérjem-e a tgyás-t vagy inkább a szülési szabadságot. Illetve ezeket a munkahely intézi vagy én magam? (gondolom, a szülési szabit a munkahely)
Nagyon köszönöm a segítséget!
38+3 hetes Km
2010. márc. 9. 11:29
1/3 anonim válasza:
A kérdésed pontosan nem értem, mert én úgy tudom, hogy a Tgyás a szülési szabadság idejére jár. Ha a munkahelyed tb. kifizető hely, akkor ők intézik a tgyást, de szerintem jobban jársz, ha megbeszéled velük, hogy elintézed inkább te, így gyorsabb tapasztalatom szerint.
2/3 A kérdező kommentje:
Köszi, ezt nem tudtam! :))
2010. márc. 9. 11:48
3/3 anonim válasza:
Ha a munkahely TB kifizető, akkor velük KELL elintézni, nem intézheted te az Oep-nél. Egyébként a munkahely 1hét alatt elintézi, míg az OEP 1-2 Hónap alatt.
TGYÁS=Szülési szabi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!