Van itt olyan olvasó, aki jártas Gyed Tgyás, munkaügy kérdésekben?
szerintem már hasonl problémával sokan fordultak Önhöz, leirom , Nekem mi lenne, ha úgy látja, kérem irjon vissza, akár személyes konzultáció keretében is, mert az idő sajnos nagyon sürget....
2011 dec 21. a szülésem várható időpontja (második gyermek)
Határozott idejű szerződésem 2011 nov 4.én lejár....beszéltem a védőnőmmel, munkaügyessel, de más és más információkat kaptam... mondtak nekem 28 napos szülési szabadságot, 43 napos munkanélküli ellátást stb...
az Ön számításai szerint, hogy s tovább ?
2010,01,15-2010 12,31 ig határozott idejű munkaszerződésem volt
2011 01,03-2011 03,15-ig munkanélküli ellátást kaptam
2011,03,16-2011 11 04-ig határozott idejű szerződésem van
gyedre, Tgyásra ugye jogosult leszek ?
Köszi előre ha segítetek
Én nem vagyok jártas,csak egyet tudok írni. Oep! Ők tudnak rá válaszolni!
Én más problémával írtam levelet az OEP-hez,és 2 hét múlva jött is a válasz- sajnos az enyém egyedi eset....
Üdv:3gyermekes
Úgy szól a szabályozás, hogy a munkaviszony megszűnését követő 42 napon belül igényelsz tgyást, akkor az jár - passzív jogon. Ha a tgyást a szülés várható ideje előtt 28 nappal igényled, akkor benne vagy ebben a 42 napban.
A munkanélküli ellátásokban most nem vagyok annyira otthon, élek a gyanúval, hogy erre a 233 napra nem adnak semmit :( Pedig az lett volna a jó, mert akkor járt volna gyed is. Mindenesetre egy kérdést megér a munkaügyi kp-ban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!