Aki járatos a Gyed, Tgyás kérdésekben segítene?
Második babámmal vagyok várandós, az első kislányommal most gyedet kapok. Terhesség alatt melyiket igényeljem, maradjon a Gyed( 2011 áprilisáig járna, a tesó meg februárban születik) vagy kérjek inkább táppénzt? lehet a Gyednél magasabb lenne a táppénzem, de nem tudom, utána mikor a tgyást kapnám, meg utána a gyedet, hogy nem-e lenne még kevesebb így.
Bruttó bérem: 210.000.-
mostani gyedem: a maximumot kapom kb 83000 azt hiszem.
tehát, hogy járnék jobban, maradjak a második baba születéséig gyeden vagy kérjem a táppénzt? Hosszú távon melyik lenne az előnyösebb? Előre is köszönöm a válaszokat! Kérem olyan írjon, aki tb-s ügyekben járatos.
Szia!
Csak ismételni tudom magam:
Abban az esetben tarom jó ötletnek a Gyed utáni táppénzt, ha a betegszabadságra 100%-ot kapsz, ekkor ugyanis a 2 baba közötti tényleges jövedelmet veszik alapul az új Tgyásnál, vagyis azt a 15 napot, amíg betegszabadságon vagy ( a táppénz nem számít bele). Minden más esetben nem javaslom ezt a megoldás, hiszen az így szerzett tényleges jövedelem (ami a fizetésed 70%-a) kevés alapnak bizonyulhat.
Elég magas volt a fizetésed így érdemes kiszámolni mindkettőt, mert ha így is, azaz a 70%-os betegszabadság 70%-a eléri a maximumot, akkor igazából mindegy.
Szia!
nem vagyok járatos benne, de érintett. Februárban szültem a másodikat és nekem egy könyvelő segített dönteni. Maradtam gyeden a szülésig és a szülés napjától kértem a tgyást. A szülés előtti gyed a legjobb az tuti (lsd előttem szóló). Viszont a tgyással variálhatsz. Mivel én hó közepén szültem mindegy volt. Ugyanis már elszámolták a gyedet a februárra, így pénzben csak márciustól kaptam tgyást, de a napokat a szüléstől vonták le.Ha van lehetőséged (vagy a férjednek) menj be és kérdezd meg mikor van az elszámolás és aszerint kérjed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!