Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Tényleg ennyire kell hordani...

Tényleg ennyire kell hordani a pénzt az orvosnak?

Figyelt kérdés

Nemrég tudtam meg, hogy terhes vagyok, most visszarendelt a doki. Ok, magánrendelés, kifizettem egy öt számjegyű összeget a vizsgálatért. Ahogy elnézem ide minden hónapban kell járni, tehát durván egy százezreshez konvergáló összeg lesz csak a vizsgálatok ára a terhesség alatt. Erre jön még a lazán hat számjegyű "hálapénz".

Ennyit tényleg ki kell fizetni?

Megéri ez egyáltalán? Én igazából ezek után a hálapénz adásnak nem látom semmi értelmét. Lehet úgy szülni, hogy hozzájárok magánrendelésre, de nem nála szülök és egyik dokinál se hagyok ott egy vasat sem?

Ezt a dokinak is a szemébe kell mondani?

2015. aug. 13. 21:47
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
79%

NEm, nem KELL, járhatsz sztk-ba is, és szülhetsz ügyeletes orvosnál is. Vagy kereshetsz olcsóbb magán orvost is.

Megéri e?? Ezt döntsd el magad. Nekem sokat jelentett, hogy megbízható orvos van mellettem, nem egy idegen. 60ezret adtam szülésnél, ezt nem kérte, nem mondott összeget mikor felkértem. A magánrendelés pedig 5-8ezer volt/ alkalom, de ha problémás eset voltam, volt hogy hetente mennem kellett, akkor nem fogadott el pénzt.

2015. aug. 13. 21:54
 2/12 anonim ***** válasza:
* nem de ha, hanem de én..
2015. aug. 13. 21:55
 3/12 A kérdező kommentje:

Jaj istenem már.

A kell-t úgy értettem, hogyha fel van fogadva a doki + magánrendelés.

2015. aug. 13. 21:58
 4/12 Bella169 ***** válasza:

Ha magánba jársz és fel is fogadod szülésre akkor igen, ki kell fizetni.

És ha emberséges ellátást szeretnél akkor leginkább már csak ez az út maradt sajnos.

Én a terhességem kezdete óta magánba járok. Eleinte gondolkodtam, hogy fogadjak e orvost, főleg hogy az enyém szülést nem vállal, de végül mikor beszéltem pár nemrég szült is,erőssel rá kellett jönnöm, hogy ha megengedhetem /vagy össze tudom rá tenni a pénzt, akkor a magam és a gyerek egészsége érdekében majdhogynem muszáj, ha az ember azt akarja hogy figyeljenek rá. Így fogadtam.

Amúgy egy barátnőm is terhes ő sztk-ba jár, és összehasonlítva a kettőnk terhesgondozását ég és föld. A doki minden vizsgálat nélkül kitölti a papírjait, kérdésekre röviden válaszol. Minden második alkalommal majdhogynem sírva fakad mikor kijön. Ja és nem keveset vár minderre. Ellenben én magánban időpontra, minimális várakozással megyek. Mindig ránéz az orvos uh-val a pici szívhangjára, fekvésére, magzatvízre és megnézi a méhszájat. Minden kérdésemre türelmesen és bőven válaszol még ha 3-szor sikerül is feltennem esetleg aggodalmamban. Mindig van pár jó szava és megkönnyebülten jövök ki tőle.

2015. aug. 13. 22:16
 5/12 anonim ***** válasza:

Mivel nem volt probléma a terhességemmel, talán 4-5 alkalommal voltam nála összesen. Az utolsó egy hónapban már a kórházba hívott be az ügyeleti idejében és ott pénzt se fogadott el.

A 6 hetes kontrollért sem.

2015. aug. 13. 22:29
 6/12 anonim ***** válasza:
70%

Nem kell hordani, felfogadni sem muszáj, sőt olcsóbbat is kereshetsz.

Ha nem úgy fogadtad fel és mondtad neki, hogy szeretnél nála szülni, akkor mikor bemész a kórházba és megkérdezik, van-e kezelőorvosod, akit hívhatnak, azt mondod nincs.

2015. aug. 13. 22:40
 7/12 anonim ***** válasza:
kicsit tul van ertekelve szerintem ez a dolog.ugyan ugy ellatnak ,ha problema van kozlik.lehet ,hogy varnod kell ,es nem fognak korulugralni.a kerdesekre meg ott van a vedono ,nekem szivhangot is nezett mindig ,vizeletet is.en nem fogadtam orvost ,pedig megtehettem volna.igaz ,teljesen egeszsegesek voltunk/vagyunk ,ha komplikaltabb lett volna a dolog akkor tartottam volna indokoltnak.de ez meg aztan a lehuzas teteje ,egy vizsgalat tobb mint 10000 Ft.
2015. aug. 13. 22:51
 8/12 anonim ***** válasza:
51%

Nem éri meg. Én megbántam, hogy fogadtam dokit. Azt a havi 5 számjegyű összeget el lehet költeni másra is és a hálapénz sem kis összeg, van jobb helye is. De az igazi meglepi az volt, hogy mikor nyaralt a dokim én meg bementem panasz miatt vizsgálatra, olyan rendesek voltak az sztk-ban, hogy azonnal megbántam a drága magánrendelot.

Tudsz magánrendelésre járni és ügyeletes dokinál szülni is. Rendelésen sose hozod a szülést szóba, mikor ott az idő meg nem hívod fel. Bemész és van ügyeletes.

2015. aug. 13. 23:08
 9/12 anonim ***** válasza:
volt saját orvosom, de nem magánrendelésre jártam hozzá, hanem a kórházba. Sosem fizettem. Ünnepnapon szültem, bejött, otthon hagyta a gyerekeit. Adtam borítékot, nem fogadta el... úgyhogy kapott egy nagy ajándékkosarat. Egyszer kellett egy óránál többet várnom, de akkor operált, mikor mentem. Mindenkinek a saját döntêse, fizet-e. De az, aki pénz nélkül nemtörődöm, pénzért is az...
2015. aug. 14. 06:10
 10/12 anonim ***** válasza:
Ugyanezt gondolom, mint az utolsó. Szerintem remek szűrő, hogy egy adott orvos hogy áll hozzád a szakrendelésen. Én ez alapján választottam orvost. Végül úgy fogok szülni, hogy végig SZTK-ba jártam, és a szülésre azt az orvost kértem fel, aki végig kezelt. Megbeszéltük, mennyi az annyi, hogy riaszthassam akár éjjel vagy ünnepnapon is, szerintem ez így korrekt, hiszen a munkaidején túl fog velem foglalkozni. A 10 perces vizsgálatokra viszont sajnáltam volna annyi pénzt kiadni, amikor a szakrendelőben nagyon jó ellátást kaptam TB-alapon is.
2015. aug. 14. 08:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!