Ilyenkor kell fizetni az orvosnak (kényes kérdés)?
Figyelt kérdés
Sziasztok. Az én kisbabám halva született a 35. héten :(, megált a kicsi szíve, nem találtak az okát. A férjemmel nem tudjuk eldonteni, hogy ilyenkor szokas e fizetni halapenzt (fogadott orvos). A férjem nem szeretne fizetni, mert miert is fizetnenk egy halott babaert. :( En adnék mert vegulis miattam volt bent plussz egy muszakot szuleskor es rendes is volt es tamogatott is már amennyire lehet ebben a helyzetben. Nemsokára eljon a hathetes kontroll ideje es addigra kellene eldonteni. Legközelebb is nala fogok szülni ha ez számít valamit.
Ha rendes volt, támogató és azt adta, amit ilyen helyzetben elvárok, akkor adnék valamennyit.
2015. aug. 5. 21:38
2/22 anonim válasza:
Ohh, jaj de sajnálom! :(
Én sem tudom...szerintem adnék pénzt. De, ha az orvos ez esetben elfogadja, nem szülném nála a következőt.
2015. aug. 5. 21:39
3/22 anonim válasza:
A kérdés az, hogy az orvos hibájábol született-e a halva a pici. Ha igen, akkor nem kell adni. Ha nem, akkor illlene, hiszen ez egy szolgáltatás amit igénybevettetek, attól függetlenül, hogy meghalt a baba . Részvétem :(
4/22 anonim válasza:
Ja most látom hogy ne az orvos hibája volt. Én adnék.
5/22 anonim válasza:
Nagyon sajnálom. Ha nem az orvos mulasztott, tehát nem ő a hibás a történtekért és a körülményekhez képest odatette magát akkor adnék valamennyit (magam miatt), de lehet nem is fogadja el.
2015. aug. 5. 21:41
6/22 A kérdező kommentje:
Nem az orvos hibája volt, egyik napról a másikra megallt a szive, előtte minden rendben volt. Nem tudni az okot mi történt, a boncolason se talaltak semmi elvaltozast. Epp mentem volna a ctg-re ahol mar nem talaltak a picurkam szivhangjat... :(
2015. aug. 5. 21:49
7/22 anonim válasza:
Én is adnék, hiszen azt csinálta, amiért akartál is adni.
Sajnos szomorú vége lett, sajnálom. Lehet kevesebbet adnék, de akkor is megköszönném a segítségét és egyben számítanék rá a következőnél is.
2015. aug. 5. 21:50
8/22 anonim válasza:
nagyon sajnálom :(
az orvos azért kér pénzt, mert bármikor a rendelkezésedre áll, műszakon is kimegy és levezeti a szülést. erre fogadod fel, ezért kéri a jussát. sajnos nem az egészséges gyerek kivétele a felfogadás tárgya :(
tényleg nagyon vacak helyzet és teljesen megértem a férjedet is, de maga az tény, hogy a doki azt a munkát elvégezte amire felkérted :(
2015. aug. 5. 21:51
9/22 anonim válasza:
Igen adnék, hiszen elvégezte a dolgát, feladatát. Nagyon nagyon sajnálom :(
2015. aug. 5. 21:59
10/22 anonim válasza:
Részvétem! :(
Adnék pénzt.
De ha most a doki helyébe képzelem magam, akkor nem fogadnám el a pénzt. De ez más kérdés. Mezei egér vagyok és nem magyar orvos...
Férjedet is megértem. Dühös. Teljesen normális reakció.
A dokid ott volt akkor az nst vizsgálatkor, vagy külön bejött miattatok? Mert ha csak miattatok jött be, akkor szerintem is "jár" neki.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!