Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ti mekkora pakkal indultatok...

Ti mekkora pakkal indultatok szülni?

Figyelt kérdés

Nem a pocakra, hanem a bőröndök, táskák számára, méretére gondolok. :)

Túlzás egy 64 literes (68 centis közepes) bőrönd és egy 40 literes (repülő fedélzetére felvihető méretű) sporttáskát vinni?

Először csak egy 51 centis kézipoggyász méretű bőröndöt fogtam be, de annyira szűken vannak benne a holmik, hogy gondolkodom, átpakolom.

Csak a legszükségesebbeket raktam el, és mégse férek.

Ezeket raktam a kórháziba:

-3 hálóing

-2 zokni

-3 melltartó

-tenafix + betét (10)

-papírtörlő

-1 törölköző

-1 papucs

-piperetáska (fogkefe, fogkrém, arclemosó, hidratáló, tusfürdő, intim lemosó, aloe vera spray gátra, bimbóvédő krém, aranyérkenőcs, melltartó betét, szemcsepp, fésű, hajgumi)

-evőeszköz, pohár, konyharuha

Szülőszobai táskába:

-1 hálóing (szülésre adnak, csak az az utáni zuhany után kell)

-1 melltartó

-1 zokni

-2 törölköző

-1 köntös

-tena magzatvízhez

-1 papucs

-ásványvíz, rágcsa

-domestos kendő

-papír wc ülőke

-tusfürdő

-1 guriga wc papír

+ iratok

Babának pelenkázótáskába:

-hazahozós szett

-2 textilpelenka

-15 papírpelenka (elvileg adnak valamennyit)

-10 g-os sudocream (elvileg nem nézik jó szemmel, ha bármit is kenünk rá)

-80 db-os popsitörlő (nekem is jól jön majd)

Sokat pakolok?

Mit hagyok ki?

2015. aug. 11. 16:08
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Cumit a kórház egyáltalán nem enged.

Ásványvizet majd hozatni tervezem.

Betétből otthon lesz utánpótlás.

8-as, 2 pakk, összesen 4 hálóing. ;)

A popsitörlő, amit választottam nem irritáló (illatanyag-, alkohol-, parabénmentes), a gyerekre se merném használni, ha nem ilyen lenne. Magamra már régóta használom, ha úton kell. Az aranyeremhez gyengéd.

Tényleg, telefontöltő. Meg fényképező.

A szoptatóspárnához már tényleg az óriásbőrönd kellene, a közepes se elég ahhoz.

2015. aug. 11. 18:31
 12/17 anonim ***** válasza:
Nekem még óriási szükségem volt mellszívóra, cumisüvegre, cumira. Az elsőnél nem volt nálam,hanem akkor kellett szaladgálni venni és behozták, másodiknál már vittem mindent. Az hogy a kórházban ez nem tetszett valakinek, az engem nem érdekelt.
2015. aug. 11. 19:24
 13/17 anonim ***** válasza:

Pont ezt akartam irni, hogy ásványvizet tudnak utánad is vinni, közben.

Cumit, cumisüveget nálunk sem engedtek - lévén bababarát kórház - de mikor kiderült, hogy nincs elég tejem (alig aludt, csak orditott szegény), akkor pohárból adták a tápszert pótlásnak, hát hiába mondják, hogy isznak belőle, nekünk nem ment, a nyakába ment az egész, hajnalban szuper volt menni újabb adagért, meg új ruháért neki. Szóval jól jött, hogy én mégis betettem a cumisüveget, 3 nap már abból etettem, és lám a gyerek hizott is rendesen, nem kellett folyton új ruhát és újabb adag tápszert kérnem. Több nővér is láttam, az egyik hümmögött, de nem tudott mit tenni, na meg nem hagytam volna magam... :)

Esetleg valami bimbóvédő krém is jól jöhet.

Hálóinget nekünk adtak bent, mindennap tisztát, nekem nagyon kényelmes volt, hiába vittem otthonit, hazaküldtem. :)

2015. aug. 11. 19:27
 14/17 anonim ***** válasza:
Egy kis méretű sporttáskában elfért minden, ami aznapra kellett. A Többi dolgot mindig behozattam, a szennyest hazaküldtem.
2015. aug. 12. 08:15
 15/17 anonim ***** válasza:

Volt ez óriási utazótáskám, kolis koromban két hétre abba pakoltam... :D. Volt egy kicsi, abba ment a baba holmija, 1 teljes kis csomag pelenka, popsitörlő, cumisüveg, cumi, textilpelus, ruhák, kispléd és egy pici 2 dl-es babavíz. Ja, igen, és tanulva az első szülésemből, vittem a kispárnám.

A barátnőm hozta be másnap a mellszívóját, életet mentett, nálunk is jól jött a cumisüveg, kellett.

Senki sem fog csodálkozni, a nővérek rutinosan bevásárlókocsiban tolták át a motyót. Ők is tudják, ahol alig kapsz valamit, kénytelen vagy te behozni, azt meg csak vinni kell valamiben! A tena betét nagy, két darabot nem vihetsz, helyet viszont foglal. Ez van sajnos idehaza. :(

A szennyest minden nap hazaküldtem, a harmadik nap végére egész jól lefogyott a csomag, 2 db pelenka maradt, azt odaadtam a csecsemősöknek.

2015. aug. 12. 09:09
 16/17 anonim ***** válasza:

Saját hazamenős cuccod, bár az utòlag is br tudod vitetni. Nekem magzatvizes lett a nadrágom + az idő is annyit változott mìg bent voltam h abban már nem tudtam hazamenni amiben bementem.

Amùgy èn kevès cuccot vittem. Nálunk sem a babának nem kell vinni (hazavivőst aznap hozta a fèrjem), sem a szülőszobára nem kell, csak kòrházi hálòinget lehet hordani. Oda csak 1 papucsot+ ásványvizet vittem. Gyerekágyasra: 2 nagy 1 kicsi törölköző, köntös (1x sem volt rajtam), papucs,betèt, wc papìr, pipere, evőeszközök, bugyik voltak nálam. Melltartòt nrem tudtam hordani ùgy be volt durranva a cicim. Hálòinget vittem de csak kòrházit lehetett hordani.

2015. aug. 12. 22:25
 17/17 anonim ***** válasza:

Érdemes kikérdezni a kórházat, hogy miket kell hozni (de ált. szoktak adni listát). Nálunk itt a babának csak hazamenős ruhát kellett hozni, mert adtak, pelenkát is (bár azt azért vittünk pár darabot mi is). Szülőszobában kórházi hálóinget adtak, ill. lepedőt annak aki már úgysem kelhetett fel. Cumit, üveget itt sem lehetett, bababarát... de ezt érdemes vinni, mert ha később lövell be a tejed (és nekem csak 3. nap végére sikerült) addig szegény babád csak erőlködik a cicin és sírni fog. Nem tud mindegyik inni pohárból, egy szobatársamét a nővérkék sem tudták úgy itatni, mert nem fogadta el, akkor elő lett véve a hozott üveg. Szóval tévedés ez a szöveg, hogy mindegyik babát lehet úgy itatni, mert az a kisfiú csak félrenyelt tőle.

Mellszívót lehet esetleg még vinni, itt nálunk 2 vagy 3 volt mindenkire és valahogy nem szerettem volna mindenki után én is rátenni az amúgy is érzékeny mellemre, hogy begyulladjon. Volt olyan kismama, aki nem tisztálkodott rendesen, mert ahol rárakták azokat a tappancsokat amik a szívet nézik, a helyükön fehér volt a bőre és mellette látszott, hogy a többi barna koszréteg... na ott telefonáltam a páromnak, hogy nem lesz a kórházival mellszívás.

Ami még vittem: lenmag. Ez akkor jó, ha valaki székrekedéssel és aranyérrel szenvedett alapból, mint én. Nem volt kedvem hozzá, hogy 3 napot várjanak mint a szobatársaimnál a kúpadással. Nem volt kedvem a fájdalom mellett még hátul is szenvedni, nem is tudom, hogy tettem volna kúpot a szétszaggatott alfelembe, vagy hogy kenegettem volna Reparonnal, amikor 30 perc alatt eláztattam vérrel egy betétet 1. napokban (konkrétan szerintem pillanatok alatt leáztatta volna a gyerekágyi folyás azt onnan). Úgyhogy első nap 2 púposkanál az ott kapott kefírbe megoldotta a problémát.

2015. aug. 12. 23:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!