Hogy ismerted fel a valódi fájásokat és mikor indultatok el a kórházba? Többi kérdés lent
Előtte már tágultál vagy rövidültél?
Mennyi ideig vajúdtál?
Végül természetes vagy császáros szülés lett? Magsavérnyomás vagy diabétesz közrejátszott?
Felépülési idő meddig tartott?
Mikor indult be a tejelválasztás?
Nehéz volt felismerni a baba jelzéseit, hogy mit szeretne?
Válaszokat előre is köszönöm! :)
Elfolyt a nyákdugó és utána fél órával indultak a fájások. Nem is hasonlítottak a korábbiakra, keményedésre, jóslókra, ezért biztosan tudtam, hogy ez valami más. 7 óra után 6-7 percesekkel mentünk be először a kórházba, de akkor azt mondták, még korai volt, ezért később mentünk vissza újra.
- előtte nem tágultam semmit, nem is rövidültem.
- 29 órát vajúdtam az első fájásoktól számítva
- végül császármetszés lett, mert ennyi idő alatt 1 ujjnyira tágultam csak ki
- magas vérnyomás nem volt, terhességi diabetes igen
- felépülési idő? Kb. 3 hét után éreztem azt, hogy most már meg tudom tenni azokat a dolgokat, amiket várandósan is meg tudtam csinálni, de egy hónap múlva lett olyan, mint régen. Gyorsan fáradtam.
- a tej 4 nap után indult be, de csak kevés volt, kb. 7. naptól lett elég, addig pótlást kapott
- nem nehéz felismerni a jelzéseit. Sír, nyűgös, de nem kapom fel rögtön, odahajolok fölé, nézem az arcát, beszélek hozzá, hogy mondja el , mi a baj, és akkor ha éhes, cuppog, az öklét a szájába nyomja, stb., ha a pelussal van gond, akkor emelgeti a lábát,és nagyokat rúg, majd nyűgösködik, ficereg, mint ha kellemetlen lenne a pelus, ha pedig egyik sem, csak ki akar jönni az ágyból, akkor a karjaival kalimpál és bámul rám, szinte már az első hetektől másképp jelzett mindent. Nagyon jól ki lehet találni, mi a gond :) egy valamire nem jöttem rá, csak utólag, hogy mi volt a gond, de ez speciális eset volt. Kiesett a cumija, és addig fészkelődött, míg a dereka alá került és nyomta :D ezt nem találtam ki jelzésekből, csak amikor megemeltem :)
Nagyon szépen köszönöm a tapasztalatokat! Lassan 38 hetesek vagyunk és magas a vérnyomásom, de csak ha dokinál vagyok amúgy nem. Ennek köszönhetően 2 naponta kell mennem NST-re. Méhszájértékem 1000-res így nem tudom mire számíthatok.
A könyvnek utána nézek, köszönöm az ajánlást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!