Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Kérhetem emiatt, hogy indítsák...

Kérhetem emiatt, hogy indítsák meg előbb a szülést?

Figyelt kérdés

37+4 hetes vagyok, a babát 3200g-ra saccolják.

Előre leszögezném, hogy nem vagyok egy hisztis, nyavalygós lány, elég jól bírom a fájdalmat. Egyedül fejfájásra szoktam gyógyszert bevenni, mert azt nem bírom, de volt pl. intercostalis neuralgiám, egy szem gyógyszert nem vettem be miatta. Szóval tényleg nem hiszti a dolog:

Napok óta úgy fáj a derekam, hogy nem bírok sem feküdni, sem ülni. Ezzel napközben nem is lenne bajom, de már a 3. éjjelünk telt így:

- lefekszek, helyezkedek, kipróbálok minden lehetséges pózt ülve és fekve is, szopipárnával is, nem jó, felkelek, sétálgatok.

- visszafekszek, ugyanez elölről.

A férjem reggel 6ra megy dolgozni, ő se nagyon tud tőlem pihenni. Kb. a 3 nap alatt aludtam 4-5órát.

Szerintem ez sem nekem, sem a babának nem jó, ráadásul semmi erőm nem lesz a szülésre így.

Kérhetem a magándokimat, hogy indítsa meg a szülést? Már potyognak éjjel a könnyeim a fájdalomtól :(

2015. aug. 10. 12:21
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

32 hetes, második baba és nekem a 10 héttől van forgó fájdalmam. Annyira erős,hogy sokat sírok miatta. Fogadott dokim van, reumatológiára küldött. Ott kiírtak tornát, ami sz.rt sem ért. Akkor találtam a kinesio tape-re. Egy gyógytornász teszi nekem fel. Viszonylag jobb lett tőle.

Rákérdeztem én is a dokimnál, szerinte ezért nem kellene megindítani hamarabb. Pedig látja,hogy milyen piszkosul fáj, hiszen ő küldött tovább.

Tegnap pl. alig bírtam felkelni (fekve két percenként forognom kellett,hogy jobb legyen), a fiamat nagyrészt a férjem látta el. Mondjuk nekem mondta is a reumatológus,hogy ha így "elmozdul" az egész vázrendszerem terhességkor, még egyet már ne nagyon vállaljak be.

2015. aug. 10. 16:13
 12/18 anonim ***** válasza:

mozgas uszas torna joga tornalabda

ha testileg jol elfaradsz napkozben jobban alszol

Uszas nagyon nagyon jo elllazit es atmozgat meg mely viz sem kell hozza.

felenk szokas a vizi kismamatorna

minden nap kizarolag a labdan nezz tv vagy ulj a gep elott nagyon jol tmozgat a labda es lazul tole a medenceizomzatod

Inditas komplikacioval jar ugye nem akarsz=

Most jelent meg egy uj kutatas szulesinditas kovetkezteben sokkal tobb az oxygenhianyos gyerek es az ujraelesztes )logikus sok oxy mehosszehuzodast okoz '

2015. aug. 10. 17:07
 13/18 anonim ***** válasza:
Nekem mióta helyzekedik a baba, készül a szülésre, azóta kínlódom nagyon. Kb 4-5 napja járás közben olyan nyilaló hüvelybe kisugárzó fájdalmat érzek, hogy ilyenkor megállok az utca közepén, kicsit támasztom a hasam alulról, erőt gyűjtök, úgy indulok tovább. A baba nyomhat valami ideget. Igaz, fekve nem fáj, de én sem tudok már 2 hete aludni szinte semmit, éjszaka izzadok, ég a gyomrom, elegem van néha nagyon :( Kitartás! Esetleg próbáld a házi praktikákat a 38. hét után...sex, lépcsőzés, bábakoktél...38hetes km
2015. aug. 10. 17:18
 14/18 anonim ***** válasza:
A 12. héttől volt olyan derékfájdalmam, mintha egy idei csípődött volna be. Néha hetekre elmúlt, sokszor meg arra ébredtem éjjel, hogy nyillal. Borzalmas volt. Senki semmit nem mert vele kezdeni, majd szülés után elmúlik választ kaptam. Na, akkor se múlt el, csak onnan lett jobb, ahogy hazajöttünk. Tudom milyen borzalmas, nekem is itt volt a 2,5 éves, de szerintem ez nem ok szülésindításra. Ha meg már van gyereked, tudod, hogy az uh alapján a súlybecslés nem jelent semmit. Nekem mindkettőt fél kg-mal nagyobbnak saccolták az utolsó hetekben.
2015. aug. 10. 18:19
 15/18 anonim ***** válasza:
Szia! Én is igy voltam,már sirva töltöttem kint a kanapén az éjjeleket.Kb 2 éjjelt,3.nap reggel belázasodtam. Nem tudtuk mi a baj,felhivtuk az orvosom(nála születtem,nagy is nála született.) Mondta hogy menjünk be ügyeletre.Kiderült vesemedence gyulladás, ráfeküdt a vesevezetékre a kicsi és elnyomta,igy a vizelet visszapangott.Szép 2 hetet töltöttem a korházban. Nagyon izgi volt, apa reggel vitte bölcsibe,du hozta el.Majd játék,este altatás.2 hétig. Hazaengedtek, majd egy hét mulva jött a kiirt időpont. Ekkor olyan erős josloim jöttem,azt hittük megszülők. Majd be a korházba ismét, majd ott aludtam. SEmmi... Másnap saját felelösségre hazaengedtek,végül egy héttel később született meg a kicsi. Szóval majdnem 3 hetet voltam korházban.
2015. aug. 10. 19:16
 16/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Felhívtam a dokit, azt mondta, holnap reggel menjek be, ő is veseproblémára gyanakszik.
2015. aug. 10. 19:31
 17/18 anonim ***** válasza:
Lázas is voltam, reggel belázasodtam hütőfürdő, este szintén láz,panadol.38-39fokos láz. Ja és feküdni kellett mert 36 hetes se voltam. Végül 41 hetesen született meg...
2015. aug. 10. 21:42
 18/18 anonim ***** válasza:
A becsült súlyra tényleg ne alapozz... 35+4 naposan 2337 grammra becsült kislányom pontosan 3 héttel később, 38+4-re megszületett 2200 grammal... nemhogy nagyobb nem lett 3 hét alatt, még akkora sem volt, amekkorának mondták.
2015. aug. 11. 15:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!