Kérhetem, hogy előbb indítsák?
Ma járt le a terminusom. Szerdán kell befeküdnöm a kórházba, de ott még 1 hetet kivárnak és csak utána indítják a szülést.
Akárhogyis számolom, így 2 hetet leszek bent.
Viszont van egy 20 hónapos kisfiam, akit nem hagyhatok ennyi ideig egyedül. Apuka csak 1 hetet tud itthon maradni, többet nem. Másra nem számíthatok sajnos.
Ilyen esetben kérhetem, hogy a 41.héten indítsák a szülést, ne a 42. héten?
Dokim nincs. SZTKba jártam, ráadásul itt az a divat, hogy a doki utoljára a 36.héten lát. Utána már csak NSTre kell járni a kórházba, ahol semmilyen dokival nem találkozik a kismama, csak az NSTs nőcivel, aki nem szülésznő.
A kioktató válaszokra nem vagyok kiváncsi.
Első babámat máshol szültem, és ott a 41.héten indították a szüléseket.
SZia.
Hát ez szerintem orvostól függ. Ha találkozol gy számodra szimpatikus, kedves orvossal, akkor mond el neki is, hogy a kisfiadat nem tudod kire hagyni és indítsa be.Ha rendes, akkor megteszi szerintem, hisz ha már a 40. hetet betöltötted, akkor kijöhet a baba nyugodtan. Én biztos megpróbálnám.
Ezt így nem lehet megmondani.Ha már a méhszájad is úgy állna, lehet hogy megindítanák, nekem terminus előtt indítottak, de nekem magas is volt a vérnyomásom és két újjnyi volt a méhszájam.Én már előtte két és fél hetet voltam bent, igaz első baba.
Szerintem is egy olyan orovost kellene kifogni aki hajlik erre, hátha.De ekkor már szerintem nem kellene ezen gondolkodni hogy megindítsák e, hisz ott az idő.De lehet beindul magától!Hajrá!Lépcső, lépcső.Én a hetediket másztam meg napjában többször.Segített, mert nyíltam szépen.
3 hós baba anyukája
Szerintem az "NST-s nőci" is szülésznő, mi más lenne. Esetleg őt, vagy más szülésznőt megkérdezhetsz róla, hogy ki az a doki, aki hajlandó lenne megindítani. De arra számíthatsz, hogy nem biztos, hogy ingyen "elvállalják". Lehet azt gondolják, hogy ráér ez még, ha olyan sürgős neki, akkor fizessen. Szerintem az is csak kamu, hogy "az a szokás", hogy a 42. hétig várnak.
Az én fogadott dokim egy napot sem várt, talált rá okot, hogy miért indokolt megindítani a szülést. Persze ez az ok csak kamu volt, de mindketten úgy gomdoltuk, hogy jobb lesz így, mint várni, hogy mikor indul be magától.
Egy barátnőm, akinek nem volt fogadott dokija csak a 42. héten szült.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!