Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Igaz hogy császározasnal...

Igaz hogy császározasnal szebb lesz a baba feje? Hallottam olyat hogy termeszetes szulesnel csucsos lesz a kicsi feje.

Figyelt kérdés

2015. aug. 7. 15:08
1 2 3 4 5
 41/47 anonim ***** válasza:
49%

Kövezzetek meg, de én akkor is császárpárti vagyok!

Ötven akárhány órát vajúdtam az első gyerekkel, iszonyat lassan tágultam, indított szülés volt, baromi erős fájásokkal, magamon kívül voltam, elájultam. EDA-t nem kaphattam mert mikor adhatták volna (2-3 ujjnyinál) nem volt altató orvos, később meg már nem adhattak. Mire jöttek a tolók abszolút nem voltam képben! A gyereknek a szívhang a normális érték alá esett többször is és rohantak velem a műtőbe. Beadták a gerinc érzéstelenítőt, semmit nem éreztem mert közben fájásom volt és onnantól kezdve egy csoda volt az egész. 11-kor született meg a fiam, 3-kor már az oldalamra fordulva szoptattam. Másnap hajnalban felkeltem egyedül, zuhanyoztam, ettem, átsétáltam a haldokló nagymamámhoz, semmi bajom nem volt. Az a "fájdalom" ami a császár után van egy nagy nulla! Aki ettől akadt ki az szerintem még nem érzett igazán nagy, kimerítő fájdalmat. Inkább egy izomlázhoz hasonlítanám, de nálam ez nem fájdalom. Szoptatás közben ahogy húzódik össze a méh, az egy kicsit kellemetlen, kb olyan, mint egy gyengébb fájás, de ennyi! 3 nap után hazaengedtek minket a kórházból, másnap délután folytattam a házunk felújítását, vakoltam, adogattam a téglákat, stb és még a varratok bennem voltak. A lényeg, hogy nem szabad elhagyni magunkat. Nálunk is volt a kórházban olyan, aki szenvedett, felkelni is alig akart, szopatni se mert az fáj (?)

Nekem most jön a második baba és megint császár lesz. Teljesen meg is vagyok nyugodva, nincs mitől félni.

Akinek olyan a genetikája az könnyen, ügyesen megszül 8-10 óra alatt vagy még előbb. De aki ilyen sz.r genetikával rendelkezik, mint én annak sokkal jobb a császár és biztonságosabb is. Ha 200 évvel ez előtt élek, akkor valószínű ott halunk meg mind a ketten szülés közben. Azóta több orvossal is beszéltem erről és azt mondják ritkák az ilyen extrém esetek, de nálam sejteni kellett volna, hogy bajos lesz a hüvelyi szülés mert nálunk mindenki lassan tágul, anyum is 4-5 napokat kínlódott az elsővel. A harmadikkal is 22-23 órát. Mamám szintén, neki súlyos oxigén hiánnyal született gyereke is lett mert nem császározták meg időben mert a forradalom idején szült tele volt a kórház sebesülttel és addig addig halogatták míg elakadt a szülőcsatornában, fogóval vették ki szegényt.

Nem riogatásképpen írtam le az én sztorimat csak, hogy tudjátok, hogy ilyen is van. Igaz ritkán, de van!

2015. aug. 7. 17:46
 42/47 anonim ***** válasza:
51%
Én írtam már, hogy két császárom volt. Az elsővel nagyon sokat vajúdtam, így lett császár. Fájt a vajúdás nagyon, és a másnapi felkelés, meg a többi dolog. Nehezen épültem fel, de tökéletesen el tudtam látni a babát, szoptattam is, az is hamar beindult. A második már ehhez képest semmi nem volt, sokkal jobban viseltem, mint az elsőt. És találkoztam olyannal is, akinek meg se kottyant. Nem vagyunk egyformák, és nem egyformák a szülések sem.
2015. aug. 7. 17:48
 43/47 anonim ***** válasza:
6%
Nekem természetes szülés volt mindkettő. Egyiknek sem lett csúcsos a feje, pedig nagy babák lettek. Ez marhaság.
2015. aug. 7. 20:07
 44/47 anonim ***** válasza:
36%
Ja 41-es és még a maratont is lefutottad a varratszedés előtt....
2015. aug. 7. 20:33
 45/47 anonim ***** válasza:

Nézd szerintem ha csak annyitól félsz, hogy csúcsos lesz a feje, emiatt ne legyen császár, mert max másnapra nem olyan a kicsi buksijuk.

Az hogy melyik fáj jobban... Az életben nem fogja bebizonyítani neked, hogy melyik a "jobb".

4 lehetőséged van, természetesen szülsz és vagy rossz lesz vagy nem. VAGY császároztatsz és vagy rossz lesz vagy nem.

Persze készülhetsz rá, nem is baj ha meg akarsz tudni a lehető legtöbbet a lehetőségeidről, de nem menj bele túl mélyen (és ezt később szoptatás vs nem szoptatás témakörre is használhatod.)

Személyes történeteket olvashatsz, de ne feledd el, hogy mindenki egyedi eset, ami másnak jó/bevált az nem biztos hogy nálad is tuti jó lesz és fordítva.

Végső körben a te (vagy nem tudom mennyire döntő az apuka véleménye) döntésed. Ha te császárral érzed magad jobban, nincs olyan aki elítélhetne érte:)

Boldog babavárást! (35hkm)

2015. aug. 7. 21:49
 46/47 anonim ***** válasza:
0%

MUSZÁJ, hogy természetesen szülj. A császározás egy nagyon genya dolog, hiszen a szülés lényegét hivatott eltűntetni (baba fejének befejezése a nyomás által).

A császározás nem más, mint egy gusztustalan pénzszerzési módszer.

2015. aug. 14. 20:05
 47/47 anonim válasza:
Nekem nem volt eldeformalodva a feje a babamnak, picit latszott rajta, de semmi extra. pedig, 85 os csipovel szultem 3600 g os babat, 37 cm fejkormerettel. 12 oras vajudas utan 10 perc extra gyros kitolas, es mar ott is volt eletem ertele a mellemen. Most jon a masodik es mar nagyon varom a szulest. :)
2016. máj. 24. 10:49
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!