Akinek könnyű szülése volt, válaszolna néhány kérdésemre?
Mit értesz az alatt, hogy könnyű szülés? Gyors volt, vagy nem fájt annyira?
Szerinted minek köszönheted, hogy könnyű volt? Tehet ezért egy nő bármit is?
A regenerálódás is könnyű volt?
Utolso vagyok: ne gorcsolj ra, vajudas kozben probalj lazitani, nem jajgatni, mert akkor oda megy el az energiad, hanem szepen csondben befele nezni(nem gyakorlom a jogat, de nalam bevalt). En azt hajtogattam gondoltaban, h "ez nekem nem is faj, ez nekem tulajdonkeppen jo", es akkor kicsit konnyebb lesz. Lelkileg fogadd el, h ezzel jar, es akkor talan konnyebb.
170 cm vagyok, 49 kiloval estem teherbe es 64el mentem szulni, azt mondtak idealis az alkatom is.
Hat ennyit tudok irni neked...
Azért mondom,hogy könnyű volt,mert az volt :)
Megindított volt,mert az orvosnak el kellett utaznia.
Az előkészítést is beleszámítva 4 óra hossza volt az egész + utánna a fél óra varrás
Szerencsére nagy a fájdalom küszöböm így azt mondom,hogy a tágulási folyamat utoló 10 perce és tolófájás ami szintén olyan 10 percig tartott,volt a fájdalmas.
Vizsgàlatok nem fájtak a burok repesztést ès a gátmetszést se éreztem.
Komplikációk se voltak.
A doki szavaival: minden úgy történt,ahogy a nagykönyvbe meg van írva :)
Nagyon sokáig dicsekedett velünk.
Álítólag,akiknek szélesebb a csípőjük könnyebben szülnek.
A felépülésem kb 2 hétig tartott.
Indított szülésem volt, de "csak" burokrepesztéssel, oxit nem kaptam. Gyors volt, repesztéstől számított 2 óra múlva már a kezemben volt a lányom. Fájni nem fájt annyira, mint amilyenre számítottam, az "eleje" olyan volt, hogyha az menstruációs görcs lett volna, még gyógyszert sem vettem volna be rá. Egyszerűen alig éreztem, pedig a gép elég magas fájásszámokat mutatott. Szerintem ez alkati szerencse, keményedéseket sem éreztem soha sem, pedig a gép mutatta.
Amikor már tényleg nagyon-nagyon fájt (kb 5 fájás) az már vége volt, 2. tolófájásra kint is volt, 5 perc alatt.
A regenerálódás is gyors volt, szülés után 2 órával saját lábamon kísértem el az ajtóig (az osztály ajtajáig) a férjem, nem fájt az ülés, állás, mozgás.
Szerintem ezért nem lehet tenni. Sokat olvastam arról, hogy aki végig mozog, sportol terhesség alatt, annak könnyebb a szülés, és a regenerálódás. Féltem is, mert én végig feküdtem, veszélyeztetett terhes voltam. Szóval szerintem ez oltári mák volt. Ha lehetne, én mindenkinek ilyet kívánnék, mint amilyen nekem volt. Még leizzadni sem volt miért...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!