Mesélnétek a szülésetekről?
Nekem indították, burokrepesztés, oxitocint. Szinte zárt volt a méhszáj, nem nagyon akart tágulni, hát kézzel rá-rásegítettek. Az oxitocin miatt amúgy is elég erős fájásaim volt, egy idő után már összefüggő, a kézzel tágítás erre csak rátett egy jó nagy lapáttal. A végére persze repedtem kívül-belül.
Nem volt egy leányálom, 2.5 éve volt. Nem nagyon várom, hogy újra szüljek, bár kistesót szeretnénk majd a fiunknak.
Az ilyen videók engem is kiborítottak, és elképzelni sem tudtam, hogy milyen fájdalmas dolog lehet ez, ha felnőtt emberek sírva fakadnak.
Az én tapasztalatom szerint ennyire nem fáj, nem éreztem késztetést a jajgatásra szülés közben, és végig azt vártam, mikor jön majd az a nagy fájdalom, amikor ordítani kell.
Őszintén szólva azóta sem tudom, mikor kell ordítani, mert amikor nekem a legjobban fájt, akkor jött ki a gyerek, és akkor végig arra koncentráltam, hogy neki segítsek, így akkor meg nem volt időm ordítani. Meg az fárasztó is, tehát végeredményben felesleges.
Nagyon fáj, de egyáltalán nem kibírhatatlan. Hülye példa, de friss az élmény: szerintem az sokkal jobban fájna, ha a zselével épített körmödet nem engednék kihúzni az uv alól, amikor érzed, hogy éget. (Nem tudom, van-e ilyen tapasztalatod, ha nincs, próbáld ki: na a szülés nem fáj annyira! :D)
Ez a császár vs. természetes szülés csak vitát generál, senki nem tudja előre, melyik a jobb, mert ha könnyű szülés, kicsi gyerek, akkor a sima, minden más esetben a császár, de mivel senki nem lát a jövőbe, így ezt előre eldönteni csak neked ill. az orvosnak lehet.
szerintem felfogás kérdése
valaki nem fogadja el a fájdalmat, ő és a baba oyankor jobban is szenved
van, akiben meg van egy "ősbizalom" és inkább a babát bíztatja magában és nyugodt, nem aggódik a fájdalomtól.
nagyon sok minden pszichétől is függ, amivel többet lehet segíteni, vagy rontani a helyzeten, mint gondolnánk.
"szerintem az sokkal jobban fájna, ha a zselével épített körmödet nem engednék kihúzni az uv alól, amikor érzed, hogy éget. ("
szerintem itt a manikűrös vmit rosszul csinál...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!