Anyukák! Mesélnétek nekem a szülésetek megindulásáról és a szülésetekről? Hogy történt? Szüléstörténetek?
35 hetes vagyok, és sokan csodálkoznak, hogy nagyon-nagyon várom azt hogy szülhessek. Igaz első babám, így nem tudom mi lesz, mi fog történni, mennyire fog fájni. Kíváncsi vagyok, hogy elfolyt a magzatvíz, vagy fájásokkal indult és így tovább.
35 hetes kismami :)
Hát lehet,hogy nem ilyenre számítasz, mint az enyém, de leírom.:)
Sürgősségim volt!
Reggel felkeltem és ideges voltam, mert már több,mint fél napja nem éreztem mozogni a babám.
37+5 hetes voltam.
Bementünk fájásmérésre, ahol stabil szívhangja volt a babámnak, de nem mozgott.
Megcsászároztak és kiderült,hogy 4-szer a nyakán volt a köldökzsinór, de nagyon ügyes baba volt,mert nem mozgott, így nem húzta meg.
Ma már 3 hónapos nagyfiú!:)
Neked könnyebb szülést kívánok!:)
kiírás előtt nap reggel fájásra ébredtem. lefürödtem, meg is erősödött a fájás, beállt.
akkor kitakarítottam (ezt mai napig nem értem :O), átnéztem a csomagomat és hívtam a férjem, hogy jöjjön értünk.
bementünk a kórházba, ott előkészítettek, majd kaptam oxitocint és 1,5 óra múlva megszületett a kisfiam :)
nem egy nagy történet az enyém, kívánom, hogy neked is ilyen szülésed legyen! :)
4nappal a kiírt után reggelire hagymás-szalonnás rántottát ettem, majd lepihentem, hogy kiheverjem a reggili fáradalmait..Persze fájt a hasam, de így bezabálni..kinek nem fájt volna?!Aztán dél körül felálltam, és azt hittem bepisiltem...Rájöttem, hogy mégsem én küzdök inkotenciával, és valószínüleg a Shrek4-et sem ma nézzük meg a moziban..Bementük, ráraktak egy fájásmérőt, ami azt mondta, hgoy nekem nem fáj semmi, így hát sétálgattam, majd egyre sűrűbben jártam wc-re, mert azt hittem a rántotta mozgolódik. Ezek már tolófájások voltak, de mivel mindenki azt mondta, hogy a gép szerint nem fáj semmi, és ma nem lesz baba, én hittem nekik. Egyszer "bekukkantott" a doki, aki kissé meglepődve risztotta a szülésznőt, hogy akkok aztán beöntés, borotválás, zuhany, de izibe, mert itten baba lesz..Mire a zuhany alá kerültem a hasam majd'térdig ért, és nem igazán akaródzott kimászni a meleg víz alól, ami nagyon jólesett..mivel, a géppel ellentétben én éreztem, hogy fáj. Aztán futás (szó szerint!) a szülőszobába, felugrottam az ágyra, már szóltak, is hogy nyomjak. 3 nyomás után megszületett az ágyugolyófutamban a fiam..
Nekem jó emlék volt, mert csupa rossz történetet hallottam és nagyon féltem, de így még két nyomás után arra is volt erőm, hogy a dokit kérdezgessem, hogy "vajon, én ezek után fogok még szexelni?, és hogy ugye tud matyóhímzést is"?
Még valami: én nem hittem/hiszek a homeopátiába, de én úgy rágcsáltam azt a kétfajta bogyót, mintha az életem múlna rajta. Hát, lehet, hogy nélküle másmilyen lett volna.
Kitartást neked, szép szülést, és utána jó babázást, erőt, egészséget!
Én 2011 novemberében szültem meg a kisfiamat. Én is iszonyúan vártam már a szülést. Pedig első baba. :)
Könnyű terhességem volt, semmi rosszullét vagy hányás. Csak citromfüggő voltam :D:D:D Na de az utolsó hónap már nagyon rossz volt. Úgy mentem mint egy teknős, állandóan pisilnem kellett és egész nap ettem...Vártam,a végét. A szülésem is könnyen ment. 3-szor nyomtam és már kint volt :):) A vajúdás része sem volt olyan borzasztó. Persze akkor nagyon szenvedtem egy jó 2 órán keresztül, de utólag nagyon megszépül minden fájdalom. :)
Egy pillanatig sem féltem a szüléstől. Tudtam, hogy bent nem marad, és jön aminek jobban mondva akinek kell. :)
Ja és fájásokkal indult, a doki repesztette a magzatburkot.
Boldog babázást kívánok és könnyű szülést!! :):)
39 hetes voltam, 1 újjnyira már nyitva voltam 1.5 hete kb. Csütörtöki nap volt, másnapra országszerte hidegfrontot mondtak, amiből én úgy gondoltam, hogy nna, akkor az majd elindítja a szülést. Egész nap készülődtem, az utolsó pelusokat is kivasaltam, átnéztem a cuccokat, leboriztam magam mindenhol, hajat is mostam... kvázi teljes felkészülés a "hidegfrontra" :)
Este lefekvés (f10), 10 perc múlva éreztem/hallottam vmi pukkanást, felkeltem kiváncsian, hogy folyik-e alul vmi??? Esetleg magzatvíz..? Éreztem, hogy csordogál valami, majd pár mp múlva jött a zutty..
Én rohantam a fürdőkádba, férjem ugrott telóért és hívta a szülésznőt. Első gyerek lévén, bevoltam tojva teljesen.. uuhh.. milyen lesz majd, elfog-e folyni a magzatvíz vagy kell-e majd burkot repeszteni? Hány óra lesz a vajúdás, milyen lesz a szülés, kitolás...stb Agyban a szülés minden mozzanatát tudtam, csak ugye gyakorlatban nem. Tudtam, hogy a valódi fájás erős deréktáji fájdalom.. hmmm.. Eddig a napig csak mikkamakka fájdogálásocskák voltak, semmi komoly.. De mikor ott álltam a kádban és vettem le a vizes bugyimat stb, egyszercsak éles fájdalom csapott a derekamba, amiből rögtön tudtam, hogy nna!! ez az!! iiiiiiij... ez már komoly!! Aztán gondoltam, nna, lesz majd következő 10-20 perc múlva, de a francokat!!! Rá kb 3 percre a következő és következő... és....úristen... jön a gyerek, mint a tank! Nna, autóba be, 15 perc múlva a szülészeten. CTG, vizsgálat - 3 újjnyira nyitva voltam már, közben persze már szenvedtem, mint a kutya.. Közben beért a szülésznő csajszika is, bementünk a kijelölt szülőszobába, előkészített. Akkor persze már 4 újjnyira voltak nyitva és annyira fájt a derekam és egyben a görcs, amikor jött, hogy szó szerint összepisiltem magam vagy 3x is :( Mire beért a doki, éppenhogycsak volt idő epidurált adnia, amitől viszont rá kb 20 percre - a kitolási szakaszban nem tudtam alulra szorítani, igy az általános 3-4 tolónyomás helyett "szórakoztam" vagy tizszer is.. Végül a doki belém könyökölt (gyomorszájnál), s próbált segíteni a toláskor, ami viszont jobban fájt komolyan mondom, mint maga a görcs. :) Azt hittem már, hogy az agyam jön ki a fülemen és a gyomorszájamat a hátam alá próbálja tolni.. Nna, gondolhatod szidtam az egész családját magamban és vártam, hogy hagyja mááár abba, meghalok, nem kapok tőle levegőt.. nna, ezt vagy 3x megismételte/tük, mikor végre kibújt a drága. :) Mivel 3,5 óra telt el összesen (ágytól a születésig), kvázi gyorsan jött, sajnos felhasított belül is és kivül is repedtem a gátmetszés folytatásaként. Stoppolás 1 óra volt, addig Babócát a férjem dajkálgatta. Miután rendbe raktak, még maradhattak fél órát, majd lámpaoltást fújtak. Hát ennyi. :) Jó és "fájdalommentes" szülést kivánok Neked! És nooo para, túléled te is. :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!