Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ha szülés után a kórházból...

Ha szülés után a kórházból való távozás vasárnapra esik, akkor is hazaengednek? Vagy akkor csak emiatt ott kell lenni még egy napot?

Figyelt kérdés
Ugye hétvégén csak ügyelet van a kórházakban, ezért merült fel bennem, hogy hazaengednek vajon ilyenkor is, vagy csak emiatt bent tartják az embert még egy napot? Régebben feküdtem bent más miatt, pénteken vizsgáltak, még nem engedtek haza, és közölték, hogy akkor erre hétfőn visszatérünk, az fel sem merült, hogy hétvégén bármi is történhetne hazamenés kapcsán...
2015. júl. 1. 16:24
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
77%
Hazaengednek a legtöbb helyen, mert kell az ágy.
2015. júl. 1. 16:27
 2/15 anonim ***** válasza:
Hazaengednek ugyanúgy és nem azért, mert kell a hely. Gyerekágyas osztályon ugyanúgy van gyermek orvos illetve nőgyógyász mint egyébként hétköznap.
2015. júl. 1. 17:05
 3/15 anonim ***** válasza:
Nálunk pont így jött ki, de csak hétfőn engedtek haza. Szerintem kórház, orvos, és a beteglétszám válogatja :D
2015. júl. 1. 17:53
 4/15 anonim ***** válasza:
Engem hazaengedtek. Minden papírt kiadtak, nem kellett visszamenni semmiért. Szombaton tényleg kisebb volt a létszám, de a lányomat akkor oltották, akkor vizsgálta a neonatológus, velük ugyanúgy foglalkoznak, mint hétköznap.
2015. júl. 1. 18:51
 5/15 anonim ***** válasza:

Nem tarthatnak bent, személyiségi jog, önrendelkezési jog, stb.

Más miatt voltam kórházban (műtét), másnap reggel jeleztem, hogy eltávoznék. Óóó, olyat nem lehet, még várni kell, majd később, még zárójelentés, stb.

Na, most én tudom, hogy ha zárójelentés nélkül elmegyek és valami bajom esik, a kórházat veszik elő. Tehát nem nekem fontos.

Mondtam, hogy semmi baj, akkor én felöltözök, fizikai erőszakkal meg nem tarthatnak itt. Majd családtag visszajön a zárójelentésért másnap.

Elindultunk, még a kórház udvarán voltunk, amikor csörgött a telefonom, hogy szaladjunk vissza, hipp-hopp elkészült a zárójelentésem, vegyük már át.

Szóval nyugodtan ki lehet sétálni, akkor már a kórház fog kapkodni, hogy gyorsan legyártsák a zárójelentést. Persze ezt csak akkor javaslom, ha a baba amúgy egészséges és nem kap kezelést - egyébként az ő érdeke, hogy bent maradjatok még.

2015. júl. 1. 18:54
 6/15 anonim ***** válasza:
Engem hazaengedtek vasárnap.Sőt, szó szerint leszállítottak az ágyról reggel 10 órakor, mert kellett az ágyam. (Sürgősségi császáros voltam, de még a 72 órát sem várták meg a műtét után)
2015. júl. 1. 19:20
 7/15 A kérdező kommentje:
Hm, ez akkor elég vegyes. Császár után amúgy nem 4 napot kell bent lenni? Én is császáros leszek, azért kérdezem.
2015. júl. 1. 19:26
 8/15 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom, hétvégén is hazaengednek. De nekem csütörtökre, és péntekre jött ki a hazamenetel. Császáros voltam, mindkét babával 3 és fél naposan már otthon voltunk :)
2015. júl. 1. 22:48
 9/15 A kérdező kommentje:
Akkor ha szerdán műtenek, van remény, hogy szombaton mehetek haza? Én vasárnapra számoltam, de minél előbb, annál jobb (persze csak ha nincs gond egyikünkkel sem).
2015. júl. 1. 22:58
 10/15 anonim ***** válasza:
Attól is függ, hogy hány óra körül van a műtét, mert a 72 órának el kell telnie. Ha jól tudom. De kórház függő is, valahol 4 nap az előírt.
2015. júl. 1. 23:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!