Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Miért úgy lett az ember...

Miért úgy lett az ember "megtervezve", hogy repedés, szakadás nélkül ne tudja megszülni az 1. gyerekét?

Figyelt kérdés
Az evolúcióval ugye nőtt a fej, meg szüléskor a koponyacsontok összecsúsznak, de akkor miért nem fejlődött hozzá az anya teste úgy, hogy még jobban ki tudjon tágulni ott lent? Miért ez van, hogyha nem csinálnak gátmetszést, akkor inkontinencia lesz utána, meg a végbélig reped? Ez olyan borzalmas, nincs erre valami torna, amivel ott meg lehet nyújtani a dolgokat, hogy ne kelljen akkorát vágni? Néztem videókat és esküszöm, még a császár is jobb ennél, szörnyű a gátmetszés.
2015. jún. 29. 14:26
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Az evolúció nen szàmol azzal, hogy az anyukànàl a szülést indìtjàk, a fàjàsokat erősìtik, a kitolàsnàl pedig hanyatt fektetik.

Amúgy igen, borzalmas dolog, mint minden màs, de kìvülről nézni ijesztőbb. Nàlam pl. olyan gyorsan jött a baba-magàtól, hogy ha az evolúcióra hagyatkozom, valszìnűleg seggig repedek. Ìgy meg 3 öltés. Nem volt monsdjuk ez sem kellemes, megspóroltam volna, ha lehet, de ìgy jàrtam.

2015. jún. 29. 16:34
 12/15 anonim ***** válasza:
Ja hogy vàlaszoljak is: gàtizomtorna, gàtmasszàzs, tàmogató szülésznő és orvos. De ez sem garancia a sikerességre.
2015. jún. 29. 16:36
 13/15 anonim ***** válasza:
hát ez nagyon jó kérdés, de ne nézegess ilyen videokat csak még jobban el kezdesz félni.
2015. jún. 29. 23:59
 14/15 Julie S ***** válasza:
100%

Én meg tudtam szülni az első (és eddig utolsó) gyerekem gátmetszés nélkül és nem szakadtam széjjel, nem lett vizelettartási gondom egyetlen percig sem és a hüvelyem se tágult ki meg hasonlók. Pedig enyhén azért engem is siettettek, de nem avatkoztak különösebben bele a dolgok menetébe (pl oxitocint sem kaptam).

Ha hagynának időt mindenre, megfelelő környezetet és támogatást biztosítanának, akkor sokkal több nő tudna gátvédelemmel is szülni különösebb komplikációk nélkül. De manapság "futószalagon" megy az egész. Sok pénzembe került (ahhoz képest, hogy ingyen is lehetne szülni), hogy biztosan nyugtom legyen, vagyis hogy minél kevesebbet foglalkozzon velem az orvos. :D És még így is ott volt kimondatlanul az enyhe siettetés...

Egyébként ma már az evolúcióba eléggé belenyúltunk, hiszen az a szaporodáson keresztül érvényesül. Aki nem tud eredményesen szaporodni, annak a génjei kiszelektálódnak. De manapság lassan életben tartanak szinte bárkit, függetlenül attól, hogy természetes körülmények között életképes lenne-e és előnyös géneket örökít-e tovább.

2015. jún. 30. 00:01
 15/15 anonim ***** válasza:
Gátmasszázsról hallottatok? Elő lehet valamennyire készíteni a terepet szülés előtt.
2016. febr. 12. 08:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!