Volt már valaki, akinek azt mondta a szülész orvosa, hogy amiatt szakadt szét a szülőcsatornája, és a gátja olyan nagyon - hogy majdnem elvérzett - hogy ez azért van mert ilyen a bőre/szövete?
Szülés után mondta ezt a doktornő, hogy így is úgyis repedtem volna akármit is csinál, akármilyen szülési alternatívát is választok.
Ezt azért is rossz volt hallani, mert majd szeretnék kistestvért a lányomnak. És félek, hogy megint ilyen lesz a szülésem.
Ez szimplán csak hazugság.
Javaslom átolvasásra, és ha nem tudsz angolul, kérd, hogy fordítsák le neked: [link]
A hanyatt fektetés, gyógyszerezett szülés, külső hasi nyomás mind-mind növeli a szakadás esélyét. NEM TE VAGY A HIBÁS, hanem a primitív személyzet, aki körülvett!!!
Én el tudom képzelni, hogy valakinek genetikailag olyan a bőrszövete, hogy egy ilyen hatalmas terhelést nem bír el beavatkozás/szakadás nélkül. Nekem nagy babám lett és nyolc öltésem a szülés végére. Mindenki megtett mindent annak érdekében, hogy ne így legyen, de tőlem húsz is lehetett volna, a lényeg a babám volt.
Primitívnek nevezni olyan embereket akik azért vannak, hogy te is és a babád is egészségesen távozzatok a kórházból szerintem nagyon szomorú dolog. Ez a természetes szülés illóolajokkal, aromaterápiával és meditációs zenével nagyon hangzatos mindaddig amíg nincs baj.... Csak épp a kisfiam nélkül jöttem volna haza, mivel ő nem élte volna túl a születést. Gondolkozni is kellene néha. És utána csodálkoznak sokan, hogy hogy viselkednek velük az orvosok. Egyébként én még mindig nem értem, hogy aki ennyire beavatkozás nélkül akar szülni az miért nem szül otthon?
Nekem nem volt sem gyógyszer, sem hasi nyomás. Jó, elvileg fekve szültem, de gyakorlatilag nyomni felültem, a férjem fogta a fejemet. Mégis úgy szétszakadtam, hogy a doki vagy fél órát varrt, felért még egy szüléssel, azt hittem már nem bírom ki. A férjem hallotta is, hogy beszélték a szülésznővel, hogy ez elég durva volt. Rá is kérdezett, hogy mi legyen a második gyerekkel, a doki meg is lepődött, azt mondta semmi gond, összevarrt, nem lesz gond.
A második gyerekemet meglepően könnyen szültem, nem is szakadtam annyira mint elsőnek. Viszont nem akart elállni a vérzés, már mindenfélét adtak rá, de utána 2 napig fel sem bírtam kelni. Talán ezért volt?
"A hanyatt fektetés, gyógyszerezett szülés, külső hasi nyomás mind-mind növeli a szakadás esélyét. NEM TE VAGY A HIBÁS, hanem a primitív személyzet, aki körülvett!!!"
Mi alapján mersz te valakit primitívnek nevezni ismeretlenül???? Azért, mert olyan képzetlen vagy, mint a sötét éjszaka, nem másokra kellene ezt kivetíteni!!
Az angol rendszert meg inkább ne reklámozd, mert kevés annyi kuruzsló dolgozik Európában, mint ott.
Azért én úgy gondolom, hogy azzal, hogy rásegítettek a szülésre (oxitocin, kézzel tágítás, könyökkel kinyomás), azzal elősegítették azt, ami történt...
Amúgy meg a baba könyökkel előre jött ki. Tulajdonképpen így szántotta fel a hüvelyemet.
Amúgy meg 1,5 órán át varrtak és majdnem elvéreztem.
Nem hiszem, hogy egy szülésnek ilyennek kell lennie, és hogy nem kerülhető el...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!