Mára vagyok kiírva, ma voltam a szülész orvosomnál, aki megvizsgált. Kicsit fájt a vizsgálat, azt mondta vérezhetek is de a szülés is beindulhat.1 ujjnyira voltam tág, azt mondta ma, holnap szülünk. Mennyi vérzés normális ilyenkor?
Figyelt kérdés
Vannak keményedéseim, gondolom tàgulok is. Holnap reggel kell menjek ujra a dokihoz.2015. ápr. 7. 15:42
1/13 anonim válasza:
Semennyi vérzés nem normális egy sima hüvelyi vizsgálatnál. Kézzel, erőszakosan vizsgált azért, hogy beindítsa a szülésed. Mondd, te beleegyeztél ebbe az egészbe, vagy egy újabb szülészeti erőszakkal állunk szemben?
2/13 anonim válasza:
Minimális. Nem kell menstruáció-szerű vérzésre gondolni.
3/13 anonim válasza:
Hát...akkor kézzel tágított ezek szerint.
Nekem az első szülésemkor volt tágulásos vérzésem. Nagyon-nagyon minimális volt.
Ha nagyon vérzel, az nem jó...
Remélem minden OK lesz. :)
4/13 anonim válasza:
Egy kicsi vérzés normális, nekem egy kis barnás folyás/vérzés volt utána, akkor hívtam vissza nagy megijedve a dokit, hogy induljak-e vissza, de azt mondta ennyi normális a vizsgálattól. Úgy képzeld el, hogy a WC-papíron volt egy kicsi, meg a tisztasági betéten. Ahogy előttem is írták, nem úgy mintha menstruálnál.
5/13 anonim válasza:
Nem kell megijedni. Nem feltétlen tágított kézzel, azt érezted volna mert fáj nem kicsit. A magzatvízvizsgálat járhat barnás véres nyák távozásával, vagy kisebb vérzéssel ami el is húzódhat pár órán át. Ezektől nem kell megijedni.
6/13 anonim válasza:
Már túlhordtam a kislányom pár nappal, mikor a doki megvizsgált. Egy ujjnyira voltam nyitva. Olyan fájdalmat, mint amit akkor átéltem egész szülés alatt nem éreztem. Biztos vagyok benne, hogy kézzel tágított. Legszívesebben üvölteni tudtam volna. A vizsgálat után alig bírtam felállni. Utána kellett mennem nst-re és annyira véreztem, hogy elázott a nadrágom, de még a szék is véres lett, amin ültem. Nst után is csak ültem még a folyosón, mert nem bírtam felállni. Mondtam a férjemnek, hogy szerintem mire hazaérünk fordulhatunk is vissza, mert ma tuti szülni fogok. Ez egy szerdai nap volt és végül pénteken burkot kellett repeszteni. Ja és még itthon is véreztem. A doki azt mondta, hogy ennyi vérzés még természetes, gondolom te ennyire nem véreztél.
7/13 anonim válasza:
Nektek ez teljesen belefér? Egyikőtöknek sem jutott eszébe, hogy esetleg jogotok van kérni az ELŐZETES beleegyezéseteket, mielőtt ilyet tesznek a testetekkel kérdés nélkül? Ezért tartunk ott, ahol! Mert a nőkben annyi nincs, hogy kiálljanak magukért! Nem tárgyak vagytok az ég szerelmére! Indokolja már meg mit csinál, miért csinálja és mondja el Ő, hogy ez milyen következményekkel jár, és mennyi vérzés a normális! Ne a GYK-n kelljen szerencsétlennek megtudnia, hogy mit tettek vele és ez a vérzés még normális-e! Hol tartunk, Jesszusom!!! Ha meg még nem indult be a szülésed, akkor ugyan miből tippelte, hogy ma vagy holnap szülsz, hacsak Ő nem nyúlkált bele a folyamatba? Ennyire ne legyünk már naív kislányok!
8/13 anonim válasza:
Mégis mit tettem volna? Én is nagyon mérges voltam. Pont húsvét előtt szültem tavaly és gondolom azért próbálta felgyorsítani a folyamatot, mert húsvétkor nem velem akart foglalkozni. A másik az, hogy mivel első gyerek, ezért fogalmam sem volt, hogy mit csinál velem. Itthon olvastam utána és akkor jöttem rá, hogy kézzel tágított. Ott voltam a 40. héten és vesszek össze a dokival? Akkor azt mondta volna, hogy csináljak akkor, amit akarok, ha én jobban értek a dolgokhoz. Ügyeletesnél nem szerettem volna szülni, mert ki tudja kit fogok ki, legalább őt ismertem. Végül megmentett a kislányom életét, amiért hálás vagyok. Sajnos a magyar egészségügy ilyen. Ez az orvosok szégyene nem a rettegő kismamáé, aki félti a babáját és saját magát. Becsüllek, ha te szembeszálltál volna vele, de én nem mertem.
9/13 anonim válasza:
ÉS utólag a betegjogi képviselő? Azért van, hogy szóljunk! Velem is megtette, szülés kellős közepén, gondolom már unta a várakozást. Nekem sem esett le, mit tett velem, csak utólag tudtam meg, mi történt akkor és ott. Mélységesen fel vagyok háborodva, hogy ennek nincs következménye! Szerintem majdnem minden nővel megteszik, és csak azért, mert türelmetlenek. Szerencsétlen kérdező egyáltalán nincs veszélyben, semmi nem indokolja ezt a bánásmódot, csak annyi, hogy a dokinak nincs kedve várni. Még bőven lenne ideje magától beindulni a folyamatnak, de nem, még ezt a néhány napot sem képes kivárni, akkor most legyünk őszinték, a szülés kellős közepén mit lehet tőle várni? Hogy majd megvárja a szükséges időt a tágulásra? Hogy nem fogja feleslegesen gyógyszerezni és zaklatni? Ennek következménye kellene, hogy legyen, és nem rutinszerűen gyötörni mindenki méhszáját, ha épp ahhoz van kedve a dokinak! Azért legyenek már meg a határok!
10/13 anonim válasza:
Uh... engem is kezzel tagitott, 1 hettel tulhordtam . 4 centire voltam nyitva kezzel tagitott, fajt!!! es mikor felkeltem csomo csepp ver cseppent a foldre, a doki kesztyus 2 ujja nagyon veres volt, egyenesen mentem szuloszobara ez reggel fél 8-kor volt delutan 6-kor lett csaszarom., fajasgyengeseg es rossz beilleszkedes miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!