Volt már valaki, akinek azt mondta a szülész orvosa, hogy amiatt szakadt szét a szülőcsatornája, és a gátja olyan nagyon - hogy majdnem elvérzett - hogy ez azért van mert ilyen a bőre/szövete?
Szülés után mondta ezt a doktornő, hogy így is úgyis repedtem volna akármit is csinál, akármilyen szülési alternatívát is választok.
Ezt azért is rossz volt hallani, mert majd szeretnék kistestvért a lányomnak. És félek, hogy megint ilyen lesz a szülésem.
11-es. És vajon lelkileg mi jobb egy kisbabának, milyen születés/szülés?
Vagy a lelki betegségek nem számítanak?
Honnan tudod, haltál már meg?
"Viccet" félretéve: én azért senkinek nem kívánok ilyen szülést...és főleg az utána történő érzéstelenítés mentes kínzást se (akarom mondani életmentő műtétet).
Lelkileg az a legjobb a babának, amiben megússza sérülés és oxigénhiány nélkül.
Alapszabály, hogy a simán menő szülésbe nem avatkoznak be. Ha beavatkozás kell, akkor ott gond van. Most természetesen abból indulunk ki, hogy tisztességes az orvos.
Egyébként a csecsemő emlékezete nagyon rövid ideig tart.
Én azt gondolom, hogy a szülési komplikációkat maguk a kórházi dolgozók idézik elő, azáltal, hogy a szülő nőket csak testként kezelik. A lélekkel nem igazán foglalkoznak. Pedig ha egy meghitt, lélekre odafigyelő környezetben szülhetne a nő, akkor lehet, hogy nem kezdene el görcsölni, félni, és emiatt nem állna meg a tágulás, emiatt nem kellene oxitocin injekció, nem kellene kézzel tágítás...stb.
A szülés lefolyása természetes úton (az állatvilágban is) nyugodt környezetben az ideális. Nem úgy, hogy a nővérek azzal vannak elfoglalva, hogy rögzítsék a szülő nő adatait, és pletyiznek, miközben vajúdik a nő, de ennél vannak rosszabb esetek is, amikor úgy beszélnek a pácienssel, mint egy darab ronggyal. (foly.)
17-es. Azért a bőr is olyan - szerintem - , hogy tágul szépen szakadás nélkül, ha kellő ideje van erre. Akárcsak ha spárgát akarnék csinálni. Nyilván, ha erőszakkal lenyomna valaki, akkor szakadnának az inak... de ha kellő idő lenne a nyújtásra, akkor sikerülne szakadás nélkül.
Ugyan így lehet ez a szülőcsatorna/gát szöveteivel is.
Én elhiszem, hogy egyes nők bőre ruganyosabb, nekik nyilván kevesebb idő kell a kitáguláshoz.
Nekem több kellett volna, lehet...
Kedves kerdező!kétszer szültem természetes úton. Mindkétszer néhány nyomásra kint volt a baba, vágtak, hogy ne repedjek, akkor nyomtam, mikor úgy éreztem, nem az eü-i dolgozók hibája volt.
Amit láttam, az sem az orvosok hibája volt. A nő bőre a legkisebb feszülésere repedt, mint a papír. Genetika!
Kötheted az ebet a karóhoz, akkor sem minden roszz az egészségügy hibája.
Persze sokminden az, de hidd már el, hogy nem mindegyikünk bőre, bórének kötőszövete, rugalmassága egyforma.
A két terhességem végére sincs egy darab stria sem a bőrömön, pedig soha nem kentem, még testápolóval sem. Ez is genetika, a bőröm ilyen.
Az, hogy a baba, hogy megy át a szülőcsatornán, az sem igazán múlik az orvoson, szülésznőn.
Ha a természetben akarsz szülni, akkor sokkal nagyobb esélyed lenne arra, hogy sérüléssel, halállal végződne. Azért, mert mi már nem az állatvilágban élünk, a mi társadalmunk, a mi szervezetünk már más irányba változott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!