Most tudtam meg, hogy farfekvéses a babám, emiatt programozott császárom lesz. Mit tegyek a kórházi csomagba? Kell valami extra?
Nekem 3 hét múlva lesz a harmadik császárom.
Sportkupakos vizet tegyél abból könnyebb lesz inni.Én tena eldobható bugyit és betétet vittem.
Nem kell félni :) az első felkelés lesz rossz utána húzódik majd a seb,de én másnap már simán közlekedtem,jobban voltam mint aki simán szült.A kislányom is én láttam el.
Mikor lesz?
Köszönöm mindenkinek, nagyon hasznos tippeket adtatok.
Utolsó: nekem is 3 hét múlva lesz, pontosabban holnaphoz 3 hétre :) csak nekem első baba, így még nincs ebben tapasztalatom.
1. Szívószálas üdítő a műtét utánra. Feküdni kell 6-12 órát (kórházfüggő). A fejedet nem emelheted fel, csak fordíthatod. Legyen odakészítve a szívószálas üdítő az ágyadhoz. Engem a beteghordó otthagyott, üdítő benn a táskámban, egy óráiga rám sem néztek műtét után... elég rossz volt...
2. Hasszorító. Ebből jobb a has köré tekehrhető változat (pl chicco) Jó szoros legyen. A nővér segít rádtekerni, mert 2 emberes és nagyon szorosan ér valamit. Ezzel viszont nagyságrendekkel könnyebb a mozgás és fájdalommnetesebb. Segít a pocidat is összehúzni.
A többi uaz, mint a normál szülésnél.
13-as
Hogyhogy ennyire magadra hagytak? Miután betoltak az őrzőbe, már küldték a páromat, pár perc múlva megjelent az orvosom és elmondott néhány dolgot, aztán jött a szülésznőm a csecsemőssel és rakták cicire a gyerkőcömet. Kb. 1,5 órán keresztül még volt társaságom.
A bugyi nem elég szoros. Az övszerű sokkal jobb. Az egy jó kérdés, miért hagytak magamra,a mai napig nagyon mérges vagyok. A párom a baba mellett volt, akit ottfelejtettek melegedni az inkubátorban, mert a szülésznőt elhívták egy szüléshez. A nővér sem jött be a szobába. Az infúzióm beszáradt, nővérhívót nem értem el, szobatársam még nem volt. Ha baj lett volna, ottmaradok. Utólag szóltam az orvosomnak, aki szintén meglepődött az eseten. A nővér volt hanyag, a főnővértől ki is kapott rendesen.
Ezért jobb a műtét után az őrző. Itt a saját szobámba vittek.
Akkor jó, olyan övem van, azt kaptam.
Nem semmi az eseted egyébként, szépen elcseszték, még jó, hogy nem volt semmi gond.
Ahol én szültem ott amig bentvoltam csak kórházi haskötőt lehetett hordani, a nővér rakta fel mikor 12 óra után felkelhettem. Naponta többször voltak igazítani. A bugyisat pedig mikor jöhettem haza, akkor segítettek felhúzni.
Szóval kórház válogatja, hogy engedik e vagy sem.
Hát mindegy, beviszem, aztán vagy engedik vagy adnak ottanit.
Még egy kérdés, mert közbe hallottam ilyet, de számomra olyan elképzelhetetlen: tényleg igaz, hogy császár, illetve sima szülés után első nap nem lehet se bugyit se betétet hordani, hanem vérzik az ember a lepedőre? Állítólag hogy nézni tudják a vér színét, mennyiségét, állagát... de ez nekem olyan elképzelhetetlen. Olyan mondta, aki 5 éve szült, szóval lehet már nem igaz, ezért kérdezem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!